Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve 5 gün sürecek “Şivlilik Çocuk Bayramı” kapılarını açtı. Etkinliklerin, söyleşilerin, müzikallerin, gösterilerin yer alacağı organizasyon 29 Ocak tarihinde sona erecek. Etkinliğinin ilk gününde 7’den 70’e Konyalı organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri Konya’ya has bir gelenek olan şivlilik geleneğini geniş kapsamlı yaşattıklarını için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür etti.

200 BİN ÇANTA DAĞITILIYOR

3 ayların başlangıcının Konya’ya has kutlandığı gelenek olan Şivliliği geçtiğimiz yıl çocuklara festival havasında yaşatan Selçuklu Belediyesi bu yıl da Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte “Şivlilik Çocuk Bayramı” adıyla çocukları gönüllerince eğlendiriyor. Tüm çocukların heyecanla beklediği ve ilk günden yoğun ilgi gören Şivlilik organizasyonunda çocuklar için 200 bin çanta etkinlik süresince dağıtılacak. Kendi alanında tek olan ve çocukların mutlu olacağı tüm detayların düşünüldüğü organizasyon sabah 11.00 akşam 22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. 5 gün boyunca devam edecek olan festival programının gündüz kuşağında TRT Çocuk kanalının sevilen karakterleri sahne alırken Öğle kuşağında ise ebeveynlere yönelik alanında uzman yazarlar tarafından çocuk gelişimi ve çocukların başarısına yönelik konferanslar gerçekleştiriyor.

ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYUYOR

Geçtiğimiz yıl rekor katılım sağlanan Şivlilik programında bu yıl da etkinlik süresince Selçuklu Kongre Merkezi balo salonunda; 11.00-19.30 saatleri arasında belirli periyotlarla Etkilişimli Dijital Oyunlar, VR Etkinlikler, Simülasyonlar, Greenbox Fotoğraf Çekme Alanları, Gösteri Sahnesi alanında Ekstrem Gösteriler; Zumbakids, Gösteri Showları, Geleneksel Oyunlar ve Yarışmalar, gerçekleştiriyor. Selçuklu Kongre Merkezinde zemin kat fuaye alanında; Şivlilik Çocuk Bayramı’nın her günü 11.00- 19.30 saatleri arasında Kamu kurum ve kuruluşlarının ve STK’ların çocuklara yönelik faaliyetlerin gerçekleşeceği stantlar da yer alıyor.

ANNE VE BABALARDAN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve 5 gün sürecek “Şivlilik Çocuk Bayramı”nın kapılarını açması ile birlikte 7’den 70’e Konyalı yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe ilginin özellikle Cumartesi ve Pazar günü daha fazla olması bekleniliyor. Etkinliğe katılan anne ve babalar bu güzel organizasyon için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ederek, “Konya’mıza has olan Şivlilik organizasyonu geçtiğimiz yıl Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile organizasyon geniş kesimlere ulaştı. Bu tür organizasyonlar çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi öğrenmesi açısından oldukça önemli. Çocuklarımız bu güzel organizasyon ile yarıyıl tatilini de verimli şekilde geçiriyorlar. Konya için tarihi ve kültürel açısından büyük önem arz eden Şivlilik ile alakalı burada her şey mevcut. Bu özel etkinlikler özellikle gelecek nesillere aktarılmasında oldukça önemli. Bu güzel organizasyonu Konya’mızda başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim