El yapımı gümüş takılara olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Servet Bab-ı Esrar Gümüş Galerisi Sahibi Servet Küçükdemirel, ürettiği el yapımı gümüş takılar ile Türkiye genelinde birçok kişiye takı hizmeti veriyor.  Yaklaşık olarak 10 yıldır kişiye özel tasarımlar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Küçükdemirel, “ 1971 Konya doğumluyum. İlkokulu okumamın ardından bir kuran kursuna gittim. Daha sonra ailem beni mesleğe verdi. Kuyumculuk mesleğine öyle bir giriş yaptık.  Bir ustanın yanında 9 sene çalıştım. 1990’da askere gittim. Askerden gelmemin ardından atölye açtım.  Bu atölye’de yanımda 10 kişi çalışıyordu.  Bu sayede geleceğin kuyumcuların yetişmesine katkı sağladım. O dönemde Konya’da bir çık sarrafa ve kuyumcuğa iş yaptım. Bunun yanında İstanbul’da bulunan kuyumculara da büyük işler yaptım. Daha sonra kişiye özel tasarım çalışmaları yapmaya başladım. Yaklaşık 10 yıldan beri kişiye özel tasarımlar gerçekleştiriyorum” dedi.

YAPTIĞIMIZ TÜM ÜRÜNLERİ EL İŞÇİLİĞİ OLARAK YAPIYORUM

Tüm yaptığı çalışmaları el işçiliği olarak yaptığına dikkat çeken ve günümüzde erkeklerin takıya büyük bir ilgi gösterdiğini dikkat çekerek, “Yaptığımız tüm ürünleri el işçiliği olarak yapıyorum. Günümüzde bayanlardan çok erkekler takılara düşkün.  Erkekler tasarım yüzük istiyor, bunun yanında yine bileklik alıyor.  Anahtarlık, kol düğmesi vb birçok isteği olan müşterilerimiz olabiliyor. Bizlerde müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tasarımları gerçekleştiriyoruz.  Artık erkeğin hayatına takı girdi.  Müşterilerimiziz istediği her kişiye tasarım ürünü yapabiliyoruz. Öncelikle işyerimize gelen müşterimizi dinliyoruz. Müşterimizi dinlerken de yapacağımız çalışma aklımızda bitiyor. Günümüzde büyük yüzüklere bir dönüş var.  Taş içi oyma işi yapıyoruz. Taşın içerisine camiler, kubbeler ya da müşterilerimizin istediklerini yerleştiriyoruz.  Bizler müşterimizin siparişi verdiği anda işi kafamızda bitiriyoruz. Kafanızda bitiremediğiniz işi asla yapamazsınız. Ustalarımızdan, duayenlerimizden işi öğrendik. Daha sonra kendi tekniklerimizi geliştirerek, uğraşa uğraşa taşın içine bir şeyler yerleştirmeyi başardık. Camiler, şadırvanlar, çeşitli figürler yapıyoruz. Sitrin taşı ve bazı yarı değerli taşları tersten oyarak, farklı bir çalışma ortaya çıkarıyoruz. Tamamen hayal gücümüzü kullanıyoruz. Kimseden görmedik. Kişi ne isterse onu yapıyoruz. Bunun bir maddesi yok. Tamamen elde yapılan bir şey. Çok ayrıntılı ya da detaylı yapılamıyor bunlar. Taktir edersiniz ki tüm detayını işleyemeyiz. Ama istediğimiz yeri rahatlıkla işleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

MİSTİK VE TASAVVUFİ ÜRÜNLERE YOĞUN İLGİ

Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinden ve Konya’dan birçok insan Hz. Mevlana’yı anmak üzere Konya’ya geldiğine dikkat çeken ve Konya’dan ülkelerine ve şehirlerine dönen yerli ve yabancı turistlerin  Konya’dan hatıra kalmasını isteyenler mistik ve tasavvufi ürünlere yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, “Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Türkiye genelinden ve Konya’dan birçok insan Hz. Mevlana’yı anmak üzere Konya’ya geliyor. Konya’dan dönüşte ise sevdiklerine ya da Konya hatırası olması amacı ile Konya’dan çeşitli hediyeler götürüyor.  Konya’dan hatıra kalmasını isteyenler mistik ve tasavvufi ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Tüm esnaf kardeşlerimi hayırlı ve bereketli işler diliyorum” dedi.  Yaptığı yüzüklerin fiyatının 750 ile 3 bin lira arasında değiştiğini dile getiren Küçkdemirel, talep üzerine yaptığı özel işlemeli tasarımların daha yüksek fiyattan alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim