Aşık Etme Duası Nasıl Yapılır?

 Dua müminin silahıdır diyen hadiste göz önünde bulundurularak başı dara düşen her insan duaya sığınır. Dua hususunda bilinen ayet ve hadisler insanların duaya yönelmesi için yeterlidir. Her zorlukta ya da kolaylık zamanında şükür amacı ile dua edilir. İnsanların yaşamı boyunca rastladığı zorlu durumlar en büyük güce sahip olan yaratıcıya dua etmeyi hatırlatır. Aşık Etme Duası borçtan kurtulmak duası hastalıktan kurtulma duası iş bulma duası gibi farklı dualar dua kitaplarında yer almaktadır. Bu dualara o hali yaşayan insanların ihtiyaç duyması da gayet normaldir. Yaş farkı olmaksızın statü farkı olmaksızın bazen insanın gönlüne başka bir insanın aşkı girebilir.

Duada Samimiyet

Her zorlukta duaya sığınıldığı gibi aşka düşen bir insanın da içindeki aşkı rabbine anlatması bunun için yardım istemesi olası bir durumdur. Aşk Duası okunduktan sonra bunun için samimi bir kalple Allah’a yalvarmak ve çare dinlemek sonrasında beklemek gerekir. Ben dua ettim ama kabul olmadı gibi söylemler yanlıştır. Hayırlı olacaksa olmasını istemek ilk olarak istenmesi gerekendir. Çünkü insanların her istediği kendisi için hayırlı olmayabilir. Siz bilmezsiniz diyen ayette insanlar hakkında neyin hayırlı neyin hayırsız olacağını sadece yaratıcının bildiğini anlatır. Duayı temiz bir kalp inanç ve umutla yapıp takdiri Allah’a bırakmak gerekir. Dua etmek demek Allah ile pazarlık etmek demek değildir ve bununla karıştırılmamalıdır.

Her Yerde Her Durumda Dua ile Huzur

Manevî olarak insanın yüreğini ferahlatan dua her müşkül de insanların sığınağıdır. Çaresiz zamanlarda yalnız hissettiği durumlarda yapılan hiç bir şeyin fayda etmediği anlarda duaya sığınmak her inançlı insanın inancı gereği yaptığı bir ibadet biçimidir. Aşık olan insanlarda karşı tarafın sevgisini aşkını onun kalbinin kendi kalbine yakınlığını isteyebilirsiniz. Bunun için yapılan Bağlama Duası gibi dualarla aşık olduğu kişinin kalbinin kalbine düğmesini diler. Bu dualar dua kitaplarında ayrıntılı olarak yazılır ve kişi uygun şekilde duasını edip kabulünü rabbine bırakır. Duanın gücüne inanarak hayırlısını Allah’tan dileyip her dilek için dua edilir.

Kaynak: https://www.yasinnhoca.com/

Editör: TE Bilişim