Yara oluşumu çocukla­rımızda sık sık karşımıza çıkmaktadır. Ufacık bir sineğin ısırması, küçücük bir sivilcenin varlığı, veya düşme sonucu oluşan sıyrıklar.. Deri bütünlüğünün bozulduğu bu gibi durumlarda bakteriler kolaylıkla çoğalabiliyor. Bu bakteriler tek bir yerde kalma­yıp farklı yerlere de sıçrayıp sayısını artırıyor. Bunu gören çocuk tabiki yarasını kaşı­yor ve oynuyor, bu durumda maalesef iyileşme gecikiyor. Tekrarlayan veya iyileşmeyen bu tip enfeksiyonlarda dermatologlar genellikle antibakteriyel krem uygulaması öneriyor. Bu tedaviye destek olarak bu tip yaraların üzerine arı sütü sürmeniz de yara iyileşmesine destek olacaktır. Yaranın üzerinde ve çevresinde bakteri üremesini azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunların dışında aşağıdaki konulara dikkat etmekte fayda var;

3 Su ve sabunla sık sık elleri yıkamaya sevketmek gerekiyor.

3 Kişisel bakım ve hij­yen kurallarını çocuklarımıza anlatmak çok önemlidir.

3 Bir yandan çocuğun bağışıklık sistemini güçlen­dirmek için C vitamini ve çörekotu yağı ile vücudunu destekleyebilirsiniz.

3 Halk arasında yaranın açık dur­masıyla iyileşmenin daha hızlı olacağı bilgisi vardır, fakat doktorunuzun önerdiği şekilde yaranın üzerini kapatmak yaranın bulunduğu bölgeyi nemli tutacağından yeni derinin oluşumunu hızlandırır.

Sağlıcakla kalın, haftaya görüşmek dileğiyle.