Kavşakta feci kaza: sürücü kurtarılamadı
Kavşakta feci kaza: sürücü kurtarılamadı
İçeriği Görüntüle

Trafik ekiplerinin anında müdahale ettiği olayda, tehlikeli haraketler sergileyen sürücüye ağır bir idari yaptırım uygulandı.

FIRAT BULVARI STADYUM YOLUNDA TEHLİKELİ ANLAR

Olay, Diyarbakır'ın ulaşım ağında önemli bir yere sahip olan Fırat Bulvarı üzerindeki Stadyum yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir araç sürücüsü trafiğin aktığı sırada aracının el frenini çekerek ve ani yön değişiklikleri yaparak drift atmaya başladı. Çevredekilerin ve diğer sürücülerin can emniyetini riske atan tehlikeli şov, bölgedeki trafik denetim ekiplerinin radarına takıldı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA: 140 BİN LİRA PARA CEZASI VE EHLİYETE EL KONULDU

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen sürücü hakkında derhal yasal işlem başlatıldı. Yapılan açıklamada, sürücüye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi veya başka yöntemlerle yönünün aniden değiştirilmesini içeren maddesi uyarınca 140 bin lira idari para cezası kesildiği bildirildi.

Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye düşüren şahsın sürücü belgesine 60 gün süreyle el konulduğu aktarıldı. Emniyet yetkilileri, kent genelinde trafik düzenini ve vatandaşların can güvenliğini tehdit eden bu tür davranışlara karşı denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA