Süper Lig’de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbulspor’u 4-0 gibi farklı bir skorlar mağlup etmeyi başaran temsilcimiz Arabam.com Konyaspor, bu sezon ligde Şampiyonluk iddiasında olan Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda ki hibrit çim çalışmaları nedeniyle Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadelede Konyaspor, daha baskın oynayan taraf oldu. Konyaspor’da Teknik Direktör İlhan Palut Fenerbahçe karşısına, Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Hadziahmetovic, Soner, Rahmanovic, Muric, Bytyqi, Muhammet ilk 11’ri ile çıkmıştı. Fenerbahçe ise Altay, Lemos, Peres, Szalai, Arao, Zajc, Emre Mor, Ferdi, Rossi, Lincoln, Valencia ilk 11’rini tercih etti.

‘KARTLAR HAVADA UÇTU’

Maçın 22. dakikasında Fenerbahçe'de Enner Valencia doğrudan kırmızı kart gördü. Topsuz alanda Adil ile münakaşaya giren Enner Valencia, hakem Arda Kardeşler tarafından doğrudan oyundan atıldı. Valencia böylece soyunma odasunun yolunu tuttu. Pozisyonun ardından Adil Demirbağ da o esnada sarı kart gören oyuncu oldu. Aradan geçen süre arfında ise rakibini Samuel’i kaçıran Adil Demirbağ maçın ikinci yarısında 54. dakikada ikinci sarıdan oyundan atıldı. Böylece Konyaspor’da kalan dakikaları 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Konyaspor’a galibiyeti getiren golü ise 66. dakikada Muhammet Demir attı. Yeşil Beyazlılar bu skorla ligde çıktıkları 4 maçta da kalesinde gol yüzü görmedi. Alınan bu sonuçla Konyaspor puanını 8 yaparken, Fenerbahçe 7 puanda kaldı. Böylece Konyaspor zirveye bir adım daha yaklamış oldu. 

İLK YARIDA NELER OLDU?

Eskişehir’de olmasına rağmen taraftarların desteğini de arkasına alan Konyaspor, maça iyi başlayan taraf oldu. Dakikalar 15 gösterirken, Konyaspor’un topu sürdüğü başarılı kanat oyuncusu  Bytyqi, sol kanattan taşıdığı topu, Fenerbahçe ceza sahası içindeki Muhammet Demir’e gönderdi. Muhammet'in kontrol edemediği meşin yuvarlak auta çıktı. Zaman zaman kanatları etkili kullanan Konayspor 33. dakikada Bytyqi, savunmadan atılan uzun pasta sol kanatta topla buluştu. Fenerbahçe ceza alanına giren Bytyq’nin şutunda kaleci Altay, topu kontrol etmeyi başardı. 40. dakikada yeşil-beyazlı ekibin atağında, Soner Dikmen'in Fenerbahçe ceza sahasının solundan yaptığı ortada Muhammet Demir'in vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Altay'da kaldı. Müsabakanın ilk yarısı, golsüz eşitsizlikle sonuçlandı.

İKİCİ YARIDA NELER OLDU?

Maçın 54. dakikasında Konyaspor'da Adil Demirbağ, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atılarak takımını 10 kişi bıraktı. Savunmanın dengesiz yakalanmasıyla birlikte Adil Demirbağ, topa müdahale etmek isterken Samuel’i düşürerek takımını yalnız bıraktı. Pozisyonun ardından İlhan Palut, oyuncusuna sitem etti. 56. dakikasında Diego Rossi'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Szalai kafayı vurdu, top üstten auta gitti. 61. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. İrfan Can'ın ortasında arka direkte topla buluşan Rossi, direk dibinde vurdu. Kaleci Sehic başarılı bir şekilde topa sahip oldu. Dakikalar 66.’yı gösterirken Muhammet Demir Konyaspor'u öne geçiren golü attı. Sol kanattan Zymer Bytyqi'nin ortasında Muhammet Demir düzgün bir kafa vuruşu ile Altay'ı mağlup etmeyi başardı. 70. dakikada Konyaspor Hadziahmetovic ile ikinci golü buldu fakat pozisyon öncesinde ofsayt gerekçesiyle netlik kazanmadı. 79. dakikada Arao'nun derin pasında sağ kanatta topla buluşan Osayi-Samuel ortaya çevirmek istedi. Sehic başarılı bir şekilde topa sahip oldu. Maçın ikinci yarısında her iki takımda 10 kişi mücadele ederken, maçın son anlarına doğru gel gitler meydana geldi. Skoru korumayı başaran ise temsilcimiz Konyaspor oldu. Anadolu Kartalı Konayspor, Fenerbahçe’yi böylece eli boş gönderdi. Geriye kalan haftalarda Konyaspor hem gol yemeyen hemde yenilmeyen takım olabilmeyi başardı.

FENERBAHÇE’YE KARŞI 8. GALİBİYET

Konyaspor bu Fenerbahçe maçıyla beraber rakibi ile 44. kez karşılaşmış oldu.  Aralarında daha önce oynanan 42 maçta Konyaspor 7 kez sahadan galip ayrımış Fenerbahçe ise 32 defa Konyaspor’u mağlup etmişti.  Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında Konya'da oynanan maçı Konyaspor 2-1 kazanmış, İstanbul'daki mücadeleden de Fenerbahçe 2-1'lik skorla galip ayrılmıştı. Konyaspor kendi sahasında olmamasına rağmen hanesine bir galibiyet daha yazdırmış oldu. Konyaspor Fenerbahçe’ye karşı ayrıca bu maçla birlikte 8. galibiyetini elde etmiş oldu.

‘TARAFTARLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ’

Konyasporlu taraftarlar ise Eskişehir’de takımlarını yalnız bırakmadı. Hızlı Tren seferlerinde ek talepte bulunan Konyaspor’un bu talebi yetkili merciler tarafından kabul görmemesine rağmen, Konyasporlu taraftarlar Eskişehir’de adeta karnaval havası oluşturdu. Otobüslerle, araçlarla Eskişehir’e akın eden 25-30 bin civarında taraftar, Fenerbahçe karşısında takımlarını 90 dakika boyunca destekledi. Müsabaya sadece Konyasporlu taraftarlar değil, Eskişehirli futbolseverlerde büyük ilgi gösterdi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim