"YAŞLILARA SUNULAN HİZMETLERİ ÇEŞİTLENDİRİYORUZ"

Türkiye’deki yaşlı nüfus oranının %11,1'e yükseldiğine dikkat çeken Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, hizmet kapasitesini artırmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Bakanlık olarak aile temelli bir model benimsediklerini vurgulayan Göktaş, şu ifadeleri kullandı: "Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımının yanı sıra evde bakım ve gündüz bakım gibi koruyucu-önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılarımızın ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ile evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik projeler yürütüyoruz."

"164 BİN 144 YAŞLI VATANDAŞIMIZA ULAŞTIK"

Geçmiş yıllardaki proje verilerini paylaşan Bakan Göktaş, YADES’in 65 yaş üstü vatandaşlar üzerindeki etkisini rakamlarla ortaya koydu. Programın başarısına dair şu bilgileri paylaştı: "YADES kapsamında son 10 yılda sağladığımız toplam finansman desteği 105,6 milyon lirayı buldu. Bu süreçte 86 farklı belediyemizde yürütülen 123 projeyle 108 bin 851 hanede 164 bin 144 yaşlı vatandaşımıza ulaştık." Göktaş, bu projeler sayesinde bakıma ihtiyaç duyan yaşlıların kendi yaşam alanlarından ayrılmadan gerekli hizmetlere ulaşabildiklerini vurguladı.

Bu ayki evde bakım maaşı ödemeleri yatırılıyor!
Bu ayki evde bakım maaşı ödemeleri yatırılıyor!
İçeriği Görüntüle

"BU YIL YADES PROJELERİ İÇİN 50 MİLYON LİRA ÖDENEK AYIRDIK"

YADES 2026 döneminde hedeflerin büyüdüğünü belirten Göktaş, belediyelere yönelik proje çağrısını şu sözlerle yineledi: "Yaşlılarımızın korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2026 başvuruları alınmaya başladı. Bu yıl YADES projeleri için 50 milyon lira ödenek ayırdık." Göktaş, belediyelerin sunacağı projelerin yerelde yaşlıların ihtiyaçlarına göre şekillenmesinin önemine değindi.

"SON TESLİM TARİHİ 26 HAZİRAN"

Projelerin başvuru süreci ve takvimi hakkında da detaylı bilgi veren Bakan Göktaş, son başvuru gününü hatırlatarak şunları kaydetti: "Belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerini 26 Haziran'a kadar valiliklere teslim etmesi gerekiyor." Belediyelerin, Bakanlığın internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak valiliklere müracaat etmesi gerektiğini belirten Göktaş, onaylanan projelerin belediyelerce uygulanacağını, denetimlerin ise valilikler aracılığıyla yürütüleceğini aktardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ