Önceki günlerde “Selçuk’ta, şartlara göre adam değil adama göre şartlar mı?” başlıklı bir yazı kaleme almıştım.

Üniversite, avukatı aracılığıyla bu yazımıza bir tekzip metni göndermiş. Tekzip dediğime bakmayın üniversitenin avukatı bir yazı kaleme almış ve ‘tekzip’ adı altında göndermiş.

Tekzip demeyelim de düzeltme metni… Zira tekzip mahkeme kararıdır diyelim.

Metni aynen yayınlayacağım. Noktasına, virgülüne dokunmadan…

Da…

Yazı ve sonrasında gelen cevapla ilgili birkaç hatırlatma daha yapayım.

Metinde yazımla ilgili  ‘haber’ denilmiş ama bahsi geçen metin haber değil köşe yazısı.

İkincisi, yönetmelikle ilgili bir açıklama yine yok.

Bu şartları sağlamayan adaylar “yönetmelik gereği” giriş sınavına girmeye hak kazanamamaktadır.

Yönetmeliğin ayrıntısı yine yok.

Neyse…

Gazetecilik etiği gereği metni aynen yayınlayayım.

Karar okuyucunun…

“Basında çıkan asılsız haberlere istinaden; S.Ü. Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi bünyesinde yer alan “Uluslararası Ticaret” Anabilim Dalına “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca 28.12.2020 tarihli 201203 nolu ilanla duyurusu yapılmış “Araştırma Görevlisi” alımına http://sakit.selcuk.edu.tr sistemi üzerinden yapılan ön başvuru kayırları ile ilgili aşağıda belirtilen hususlar dikkate alınarak ön değerlendirme yapılmış ve değerlendirme sonuçları web sayfasında ilan edilmiştir.

Adayların;

İlgili yönetmeliğin 6. Maddesi uyarınca adayların öncelikle ALES ve merkezi yabancı dil sınavlarından sırasıyla 70 puan ve 50 puan şartını sağlaması gerekmektedir. Bu şartları sağlamayan adaylar “yönetmelik gereği” giriş sınavına girmeye hak kazanamamaktadır.

Ayrıca ilanda belirtilen “Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Lisans mezunu olmak ve alanında Yüksek Lisans yapıyor olmak” özel şartı sağlaması da gerekmektedir. Lisans ve yüksek lisans şartları nedeniyle söz konusu özel şartı sağlamayan adayların başvuruları da kabul edilmemektedir.

Buna göre ilana 11 aday başvurmuş, bunlardan 7 tanesinin “yönetmelik gereği elendi”, 3 tanesinin ise “yüksek lisans farklılığı nedeniyle başvuru şartını sağlamıyor” ifadeleri ile giriş sınavına girmeye hak kazanamadığı duyurulmuştur.

İlgili ilanın özel şartı kadronun açıldığı anabilim dalı/bölüm ile tamamen uyumlu olup, “şartlara göre adam değil, adama göre şartlar” ifadesiyle yapılmış haberlerin asılsızlığı açık olarak anlaşılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

***

Superonline e-Devlet’e güvenmiyor mu?

Son zamanlarda bireysel hakların korunması adına ciddi adımlar atılıyor.

e-Devlet üzerinden de vatandaşın işleri kolaylaştırılıyor.

Abonelik iptalleri gibi…

GSM operatörlerinin yanında, hizmet aldığımız birçok kurumun abonelik başvuru ve fesih işlemleri de e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Yalnız…

Bazı firmalar bunu da suiistimal etmiş. Devletin ilgili birimi buna neden izin veriyor? anlamadım.

Misal, Superonline aboneliğiniz var ve fesih işlemi yapmak istiyorsunuz, bunu da devletin size sunduğu bir hizmetten yararlanarak yapmak en kolayı diye düşünüyorsunuz.

Lakin yapamıyorsunuz.

Neden?

e-Devlet üzerinden o sayfayı açtığınız zaman size “daha güvenli bir kimlik doğrulama yöntemi gerekiyor…” uyarısı çıkıyor.

Mobil İmza, Elektronik İmza, TC Kimlik Kartı ya da Banka şıkları sunuluyor.

Halbuki, aynı işlemi başka firma ya da kuruluşlarda yapabiliyorsunuz.

MEPAŞ bunlardan bir tanesi.

Devlet vatandaşına kolaylık sağlamış MEPAŞ da bu kolaylığı ayağınıza getirmiş.

Hem Superonline, e-Devlet hizmetine güvenmiyor mu?

Biri bu konuda açıklama yaparsa ben de bilgileneceğim.