Günümüzün en zor hastalıklarından biri olan ve masrafları nedeniyle tedavisi zor görülen SMA Tip -1 rahatsızlığı özellikle küçük yaşlardan itibaren görülebiliyor. Tüm dünyanın en önemli sorunlarından biri olan SMA Tip rahatsızlığı bugün pek çok ülkede kronik olarak varlığı dikkat çekiyor. Hastalığın tedavisi için ise devlet desteği şart olarak görülürken, özellikle yardımseverlere ihtiyaç duyuluyor. Bu rahatsızlığı çekenlerden biri ise tedavisini kısıtlı imkanlarla sürdürmeye çalışan SMA Tip hastası olan henüz yaşını doldurmamış Mustafa Yağız Avcı olarak dikkat çekiyor.

‘YAĞIZ BEBEK İÇİN ACİL YARDIM GEREKİYOR’

Yağız bebeğin hayata tutunabilmesi ve sağlığına kavuşabilmesi adına acil yardım gerekiyor. Yağız bebek için sosyal medyada çeşitli kampanyalar yürütülürken, aile evlatlarının sağlığına kavuşabilmesini dört gözle bekliyor. Ölümcül bir hastalık olan SMA Tip-1 özellikle kasların küçülmesine neden oluyor. Şanlıurfa Barosu’na kayıtlı iki meslektaşın çocuğu olan Yağız bebek için şuana kadar toplanan yardım ise yeterli değil.

‘KONYA BAROSU YARDIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI’

Çeşitli illerde baro başkanları tarafından yağız bebek için yardım edilmesine vurgu yapılırken, dileyen herkes gerek banka yoluyla gerekse SMS yoluyla destek çıkabiliyor. Valilik iznine tabi olunan yardımlar, bebeğin hayatta olabilmesi adına büyük önem taşıyor. Konya Baro Başkanlığı Yağız bebek için daha önce yardım çağrısı yapmıştı.

NASIL YARDIM YAPILIR?

Yağız bebeğe yardım etmek isteyenler ise sosyal medyadan yapabilir. Dileyen herkes İnstagram’da yagizaumutol kullanıcı adını yazarak, bebek için çeşitli banka hesaplarından yardım yapabiliyor. SMS ile yardım yapmak isteyenler ise ‘Bağış’ yazıp 1976’ya gönderebiliyor. SMS ile yardım ise sadece 20 TL. Banka üzerinden yardım yapmak isteyen yardımseverler ise daha fazla destek olabilme imkanına sahip.

SMA RAHATSIZLIĞI NEDİR?

Spinal müsküler atrofi (SMA), kaslarda küçülmeye yol açan bir grup genetik hastalığa verilen addır. SMA, beyin kökü ve omurilikte yer alan sinir hücrelerindeki kayıp sonrası ortaya çıkar. Bu durum sonucu ilgili sinirlerin innerve ettiği kaslarda işlev kaybı görülür ve bu kaslar atrofiye uğrar.

SAMET AKTAŞ

Down sendromlu çocuklar etkinliklerde buluştu Down sendromlu çocuklar etkinliklerde buluştu

Editör: TE Bilişim