İşlem sonrasında az da olsa bir miktar saç dökülebilir ancak endişe edilmemelidir. İlerleyen zamanlarda tekrardan saçlar yerine gelecektir.

Adım adım saç ekimi yapmayı öğrenmek ister misiniz? Saçınızı, güvenliğinizi ve özgüveninizi geri kazandıracak 5 adımda nasıl yapacağınızı anlatıyoruz. Ağrısız, görünür iz bırakmadan ve doğal sonuçlarla. Müdahaleden sadece 24 saat sonra iyileşirsiniz ve üç ay içinde kaybettiğiniz bölgede yeni doğal saçlar ile sonuçları görürsünüz.

FUE Kullanılarak Saç Ekimi

FUE saç ekimi tekniği, ekstraksiyon süresini %50 oranında azaltma özelliğine sahiptir. Diğer tekniklerden temel farkı, saç köklerinin tek tek dikkatlice çıkarılması ve saç derisinin donör bölgesinin mümkün olduğunca az hasar görmesidir. FUSS gibi diğer tekniklerde, çok daha invaziv ve saçınıza zarar veren bir saç bandı veya şeridi çıkarılır.

Uzmanlar, donör bölgedeki saç kalınlığının bir ön analizini yapacaklardır (müdahale ne kadar ince olursa, müdahale o kadar karmaşık olacaktır); hastanın dokusunun yapışma özellikleri; alopesi tipi ve uzantısı ve ameliyatı engelleyebilecek veya önleyebilecek daha önce patolojiler olup olmadığı belirlenir. Burada adım adım saç ekiminin nasıl yapıldığını anlatıyoruz.

Yeni İmajınızın Tam İncelemesi ve Tasarımı

Şu anda Tıp Enstitüsü'nde saç cerrahisinde uzman ekipler, hem donör hem de alıcı bölgelerin eksiksiz bir muayenesini yapıyor. Bu işaretleme sayesinde, kadranlar zaten sınırlı olduğunda sonucun optimal olması için gerekli yoğunluğu mükemmel bir şekilde hesaplamak mümkündür.

Ağrısız Lokal Anestezi

Ardından hastaya, donör bölgeden alınan köklerin fark edilmemesi için minimal invaziv ve ağrısız bir müdahale olan yeni bir lokal anestezi uygulanır. Herhangi bir aksilik durumunda anestezi ekibi, hastanın ameliyat sırasındaki gelişimini takip ederek tüm süreci takip eder.

Foliküllerin Çıkarılması ve Korunması

FUE saç ekimi İstanbul sunduğu en son teknoloji sayesinde, kellik için genetik kodu olmayan bölgelerden foliküler üniteler tek tek dikkatlice çıkarılır. Böylece ekilen saçların bir daha asla dökülmemesini sağlar. Ekstraksiyon tamamlandıktan sonra, her bir folikül, özelliklerini sağlam tutmak için tasarlanmış bir solüsyonda uygun şekilde korunur.

Saçın alıcı bölgesindeki kesikler, foliküllerin implantasyonuna geçmeden önce uzmanlar alıcı bölgede mikro kesiler yapar. Son ve kesin adım için her şey hazır. En iyi saç ekimi fiyatları bize başvurabilirsiniz.

Foliküler Ünite İmplantasyonu

Son olarak, foliküller implante edilir. İşte bu noktada cerrahi ekibin profesyonelliği ve deneyimi, sürecin bu son bölümünün gerektirdiği derinliğe ve eğilime saygı göstermek için hayati önem taşır. Doğal ve kesin sonuçlar için tam bir garanti elde etmenin tek yolu budur.

FUE tekniği adım adım daha hızlı, daha az invaziv ve daha doğal saç ekimini garanti eder. Ücretsiz çevrimiçi teşhislerimizle tedaviye aday olup olmadığınızı hiçbir yükümlülük altına girmeden öğrenin.

Kepeği yok etme, saç derisindeki yağı düzenleme, saçların daha sağlıklı ve güçlü uzamasına yardımcı olma gibi faydalarının yanı sıra saç dökülmesini durdurmayı da vaat eden bir ürünler vardır. Geleneksel olarak tıbbi özelliklere atfedilen iki bitkilerden yapılır. Unutulmamalıdır ki bu yeni bir şey değildir. Tonik, losyon ve şampuan formatlarında birkaç yıldır piyasadadır.

Bitkisel ürünler öncelikle saç dökülmesi için doğal bir tedavi olarak satılmaktadır. Ancak sözde olumlu etkileri alopesi ile mücadele ile sınırlı değildir, aynı zamanda saç yoğunluğunu arttırır, mevsimsel ve stresli saç dökülmesini kontrol eder, fazla yağı yok eder ve daha güçlü, sağlıklı ve ipeksi saçların büyümesini destekler. Bu faydaları biberiyenin vazodilatör özelliklerine ve kininin antiseptik ve antibiyotik özelliklerine bağlar; A, B2, B3 ve C vitaminlerinin yanı sıra saça sağladığı demir, çinko, kalsiyum ve magnezyum gibi diğer elementler de saç sağlığını iyileştiren besinlerdir.

Editör: TE Bilişim