Cihanbeyli Devlet Hastanesi hemodiyaliz ünitesi 9 diyaliz cihazı ve deneyimli personeli ile faaliyetlerine devam ediyor. Hastaların diyaliz hizmetine erişimini en kolay şekilde sağlayabilmeleri adına dizayn edilen ünitede gerekli tüm sağlık hizmetleri veriliyor. Hemodiyaliz Ünitesi gerek duyulabilecek tüm ihtiyaçlara göre düzenlenmiş olup hastalarının sosyal olarak da vakitlerini geçirebilecekleri ekipmanlar ile donatılmış durumda. Ayrıca hastaların diyaliz merkezine ulaşımlarını sağlamak adına hasta nakil aracı ücretsiz hizmet veriliyor.

BÖLÜM HAKKINDA

Böbreklerin fonksiyonlarını yerine getirememesine bağlı olarak üre, kreatinin, fosfor ve potasyum gibi maddeler kan düzeyinde artar. Vücut için zararlı olan bu maddeler normalde idrar ile atılırken kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda bu işlem, hemodiyaliz yöntemi ile diyaliz makinesi yardımıyla yapılır. Hemodiyaliz, hastanın kirli kanının diyaliz makinesine alınarak temizlendiği ve ardından kanın tekrar hastaya verildiği işlemdir Hemodiyalizin haftada kaç seans yapılması gerektiği, seansın süresi, diyaliz sırasında kullanılan malzemeler hastanın ihtiyaçlarına göre hekim tarafından belirlenir.

KİMLERE YAPILIR ?

Farklı nedenlerden dolayı kronik böbrek yetmezliği gelişen hastalarda ve böbreklerin geçici olarak görevini yerine getiremediği akut böbrek yetmezliği vakalarında hemodiyaliz uygulanabilir. Kronik böbrek yetmezliği olan kişilerin, düzenli olarak hekim kontrolüne gitmeleri gerekir. Böylece hastanın, ne sıklıkla ve ne kadar süreyle hemodiyaliz yaptırması gerektiği rahatlıkla saptanabilir. Akut ve kronik böbrek yetmezliği tanı ve tedavileri Cihanbeyli Devlet Hastanesi'nde yapılabilmektedir.

ADRES-BAŞVURU

Cihanbeyli Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi

Telefon: 0 332 673 30 30 Dahili No: 2322

Editör: TE Bilişim