Ülkemizde henüz çok az sayıda sağlık tesisinde bulunan, ışın tedavisi alanında güncel teknolojinin sunduğu en modern cihaz olan ‘Lineer Hızlandırıcı’ cihaz, kanserli hücreyi 12’den vurabilme özelliği ile tümör tedavisinde ciddi bir avantaj sağlayarak Konya Şehir Hastanesi’nde kanserli hastalara umut ışığı oluyor. Cihaz sayesinde tümörlü dokulara kısa sürede ışın tedavisi verilirken sağlam organlar korunabiliyor.

Yaklaşık bir yıl önce hizmete giren Konya Şehir Hastanesi’nde en kaliteli sağlık hizmetinin en ileri teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla vatandaşlara sunulduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hastaneye yeni kazandırılan cihazın Radyoterapi (Işın Tedavisi) alanının en yeni teknolojilerinden olduğunu söyledi.

Konya Şehir Hastanesi Radyoloji Onkolojisi Kliniği’nde yüksek teknolojiye sahip medikal cihazlar ve modern klinik şartlarında hasta kabulünün yapılmaya başlandığının altını çizen Prof. Dr. Koç, kanserli hastaların tümör tedavilerinde çığır açan yeni radyoterapi cihazının ışın tedavisi alan hastalara yüksek standartlarda iyileşme olanağı sağladığını vurguladı. Prof. Dr. Koç, “Bazı kanser türlerinde ameliyatsız tedavi imkânı da sunan cihaz ile kanserli hücreye klasik tedavilere göre çok daha yüksek doz ışını güvenli bir şekilde uygulama sayesinde daha kesin çizgilerle tedavi alanı belirlenebilmekte ve tedavi süreleri kısalmaktadır. Bu cihaz sayesinde kanser teşhisi konulmuş olan hastalarımıza planladığımız tedaviyi, yan etkileri en aza indirecek şekilde uygulayabilmekteyiz” dedi.

Dünya’da tıp alanında çok yeni gelişmeler olduğunu, Sağlık Bakanlığı’nın da bu gelişmeleri çok yakından takip ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde kullanılan bu cihaz ile kanserli dokular tedavi edilirken sağlam olan dokular korunmaktadır. Yani hedef alanı tam tuttururken diğer hayati organları koruyarak hastalarımızı tedavi etmekteyiz. Bu cihazın ve tedavi yönteminin en önemli özelliklerinden biri de kendinde bulunan tomografi cihazı sayesinde günlük yaptığımız tedavileri kontrol edebilmemizdir. Biz buna tıp alanında ‘görüntü kılavuzluğunda tedavi’ diyoruz. Bu sayede tedavi de başarı oranımız maksimuma ulaşıyor” diye konuşarak bu cihaz ile sunulacak hizmetin tüm hastalara şifa getirmesini diledi.

Konya merkez ve ilçelerinde kanser taramalarının büyük bir titizlikle yapıldığına da dikkati çeken Prof. Dr. Koç, vatandaşlardan bulundukları bölgedeki en yakın KETEM’e (Kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi ) giderek düzenli olarak kanser taramalarını yaptırmalarını isteyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim