Konya’da 4 gün önce yoğun şekilde yağan karın ardından Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar, Yunak  ve Ilgın ilçelerinde elektrik kesintilerinin 4 gündür devam ettiğini belirtendevam ettiğini belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Kar yağdığı zaman, bir rüzgâr estiği zaman direkler yıkılıyor. Niye? Özelleştirme... Niye? Peşkeş çekme…” dedi. 

Yoğun kar yağışının ardından günlerce elektrik kesintisi yaşanan Isparta’dan sonra bu kez de Konya’da benzer bir durum yaşanıyor. 
4 gün önce etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya’nın Ilgın, Doğanhisar, Yunak, Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanmıştı. İlçelere bağlı bazı mahallelerde elektrik kesintilerinin devam ettiği öğrenildi.

“SEBEBİ ÖZELLİŞTİRME”
 

Konuyu TBMM gündemine taşıyan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Şu anda, 3 gündür Konya'mızın Akşehir ve Yunak köy ve kasabalarında elektrik yok. Türkiye'nin dört bir yanında aynı sıkıntı bir haftadır var çünkü bir kar yağdığı zaman, bir rüzgâr estiği zaman direkler yıkılıyor. Niye? Özelleştirme... Niye? Peşkeş çekme...” ifadelerini kullandı. 

“SİZİN İŞİNİZE ŞEYTAN BİLE AKIL SIR ERDİREMEZ”
       
Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zamma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Yokuş, şunları söyledi: “İktidar "temiz enerji" diye yola çıkıyor ve soyduruyor. Bakın, nasıl soyduruyor: Elektrik faturalarında eskiden bazı giderler yazardı, şimdi yazmıyor. Ne yazmıyor? Tedarik ve dağıtım şirketlerinin denetim giderlerini, müşavirlik giderlerini, finans giderlerini, tercüme giderlerini, hukuk giderlerini, insan kaynakları giderlerini, tahsilat riskini, kayıp kaçak ve ağırlama giderlerini dahi vatandaş ödüyor. Zehir zıkkım olsun! Ondan sonra diyorlar ki: ‘Efendim, elektriğe dünyada zam var. Doğal gaz şöyle arttı, elektrik böyle arttı, petrol şöyle artt’ Daha dur, dur! Şimdi, siz bunları bu milletin sırtına yüklüyorsunuz. Şimdi, müjde diye veriyorlar. Müjde neymiş? 1 Marttan itibaren yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e indirmişler. Aman Ya Rabb'i, ne muhteşem indirim yapmışsınız! 30 TL bir aylık, 240 kilovatsaatte. 1 Martta bunu yapıyorlar ama aynı 1 Martta 1 litre benzinin ÖTV'sine 48 kuruş zam yapıyorlar yani 60 litrelik bir depoya 30 lira daha koyuyorlar. Aynı gün elektrikte aylık 30 lira indiriyorlar ama bir depoya da 30 lira vergi koyuyorlar. Vallahi, sizin işinize şeytan bile akıl sır erdiremez ama bu millet, bu yaptıklarınızı görüyor”

Editör: TE Bilişim