Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Güler: Yılbaşından itibaren 644 terörist etkisiz hale getirildi Bakan Güler: Yılbaşından itibaren 644 terörist etkisiz hale getirildi

"Ramazan ayında bu artışın tesadüf olmadığını düşünüyoruz"

İslam düşmanlığının insanlık suçu olduğunu belirten Çavuşoğlu şunları söyledi:

Gerek Batı Şeria'da gerekse Mescid-i Aksa'da ölen Filistinli sayısı 18, yaralanan sayısı ise 400'ü geçti. Ramazan ayında bu artışın tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Özellikle Batı'da NeoNazi akımların siyasi partiler de buna dahil bu ırkçı ve İslam karşıtı saldırıları artırdığını görüyoruz.

"Hristiyan düşmanlığı da İslam düşmanlığı da insanlık suçu"

Biz Türkler ve Müslümanlar olarak Hristiyan düşmanlığının da İslam düşmanlığının da insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Bu yönde her türlü saldırının karşısında olmamız gerekiyor. Her türlü ırkçılığa karşı mücadeleyi de birlikte sürdürmemiz lazım. 15 Mart gününün İslamofobi ile Mücadele Günü olarak BM'de oy birliğiyle kararın kabul edilmesi ve ilan edilmesini önemli buluyoruz.  

"Kınamak yetmez, iş birliği ile mücadeleyi sürdürmek lazım"

Batı Şeria ve Mescid-i Aksa'daki olaylar karşısında Bakanlık olarak da tepkimizi ortaya koyduk. İsrail güçlerinin kabul edilemez saldırıları karşısında açıklamalarımızı da yaptık, temaslarımızı da sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile bir telefon görüşmesi de olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız dün akşam Ürdün Kralı Abdullah, BM Genel Sekreteri Guterres ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü. Yani her türlü ırkçılığa karşı sadece kınama ve açıklama yapmamak, iş birliğini ve mücadeleyi de sürdürmek lazım.

Erdoğan, İsrail'in saldırılarıyla ilgili temaslarını sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada terörün tüm çeşitleriyle mücadele ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Filistin davasına sahip çıkmaya, Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla desteklemeye devam ediyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Kudüs-ü Şerif konusundaki hassasiyetimiz tüm dünyanın malumudur. Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ve BM Genel Sekreteri Guterres ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Harem-i Şerif'in mahremiyetine yönelik saldırıları lanetlediğimizi, Müslümanların ibadet hakkının engellenmesine yönelik girişimleri kabul etmediğimizi açıkça dile getirdim. Gerilimin daha fazla tırmanmaması ve üzücü olayların yaşanmaması için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettim."

Editör: TE Bilişim