Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici kırtasiyeciye giderek İlkokul 4. Sınıfa giden bir öğrencinin kırtasiye masraflarının 1.490 TL olduğunu canlı olarak gördü.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran ile birlikte İlkokul 4. Sınıfa giden oğlu için okuldan verilen kırtasiye ihtiyaç listesini alarak kırtasiyecinin yolunu tuttu. Elindeki liste ile kırtasiyeciye giren Ekici ve kasiyer listeyi tamamlarken canlı olarak kamera kaydı da yapılan alışverişin sonunda İlkokul 4. Sınıfa giden bir öğrencinin kırtasiye masrafının 1.490 lira olduğu görüldü. Hesaplama esnasında kasiyerin geçen yıl ki fiyatlarla kıyaslamasında fiyatlarda geçen yıla oranla yaklaşık 3 kat artış yaşandığı görüldü. Söz konusu 1.490 lira kırtasiye masrafına okul kıyafeti, servis ücreti, yardımcı kaynak kitapları ve dershane gibi ek eğitim masraflarını da ilave edince velilerin eğitim masrafları aile bütçesinde büyük bir delik açacak.

Alışverişin sonunda kırtasiyecilerin sıkıntılarını da dile getiren firma sahibi bir yıl boyunca okulların açılmasını beklediklerini ve sezon anında da zincir marketlerin kalitesiz ürünleri ile rekabet etmeye çalıştıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim