AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bazıları toplanıyor, dağılıyor, masalar kuruluyor ve masalar dağılıyor ama biz her gün yeni bir projeyi, hizmeti milletimizle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz." dedi. Selçuklu’da  Hatice-Ercüment Köylübay Kızılay Anaokulu'nun açılış töreninde, insana yapılan yatırımın ebedi olduğunu söyledi. İnsanı yaşatmanın ve yüceltmenin eğitimle başarılacağını anlatan Yıldırım, çocukların hayata daha iyi şartlarda hazırlanması için Türk Kızılay ile 81 ile 81 anaokulu projesinin başlatıldığını anımsattı. Yıldırım, projenin iyilik hareketi olduğunu belirterek "Burada tamamen bağışçıların, hayırseverlerin katkıları var. Devletin, Türk Kızılay'ın ve yerel yönetimlerin koordinasyonu var. Esasında 81 ile 81 okul projesi tek başına ihtiyacımızı karşılayacak değil. Bunu biliyoruz ama yapmak istediğimiz şey, farkındalığı arttırmak. Hem Türk Kızılay'ın yurt içinde, yurt dışında milyonlara nasıl ulaşıyorsa, insana nasıl dokunuyorsa geleceğimizin güvencesi evlatlarımıza da aynı ihtimamı gösterdiği ortada. İşte bu anlayışla, bugün 56'ncısının açılışını Konya'da gerçekleştiriyoruz." diye konuştu. Projenin 81 ilde tamamlanacağı bilgisini veren Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığının anaokullarının sayısını arttırma politikasına bir nebze olsun katkı sağlamaktan büyük bir bahtiyarlık duyduklarının vurguladı.

"YOLLARI BÖLDÜK, HAYATLARI BİRLEŞTİRDİK"

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 20 yılda çok büyük işler gerçekleştirildiğini belirterek şöyle konuştu: "Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, Türkiye'nin doğusuyla batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle her tarafı birbirine yaklaştırdık. 'Yol ve su medeniyettir.' dedik. Bu aşkla çalıştık. Büyük projeler gerçekleştirdik. Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü... Eğiste Viyadüğü yakında bitiyor. Say say bitmez. Bunlar tabii ülkemizin gurur projeleridir ama inanın ki beni şu anaokulu açılışı o projelerin açılışından daha fazla heyecanlandırıyor. Çünkü burada geleceğe ve insana yatırım var. İnsana yapılan yatırım, nesilden nesle ilelebet devam edecek bir yatırım."

"İSTİHDAMI VE İHRACATINI ARTTIRAN ÜLKELERİN BAŞINDA GELİYORUZ"

İlim ve irfan yuvası anaokulun, geleceğin teminatı evlatların yetişeceği güzel mekanlardan biri olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları söyledi: "Bazıları toplanıyor, dağılıyor, masalar kuruluyor ve masalar dağılıyor ama biz her gün yeni bir projeyi, hizmeti milletimizle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu hafta okullarımız açıldı. Hemen arkasından Cumhurbaşkanı'mız, 105 yurt binasının toplu açılışını yaptı. Bununla da yetinmedi, tarihin en kapsamlı toplu konut projesinin duyurusunu gerçekleştirdi. 500 bin konut, 5 yıl içerisinde tamamlanacak ve ihtiyaç sahiplerinin konut ihtiyacı karşılanmış olacak. Çok büyük bir proje. Sadece konut yapma projesi değil, aynı zamanda 2,5 trilyon liralık bir ekonomik hareketliliği sağlayacak ve 250'den fark fazla sektörlere, iş kollarına hareketlilik getirecek bir proje. Son iki yılda dünya hastalıklarla, iç karışıklıklarla, savaşlarla boğuşup dururken Türkiye, 750 bin vatandaşımıza iş, aş sağladı. İstihdamı ve ihracatı, pandemi döneminde arttıran nadir ülkelerin başında geliyoruz."

"İKİNCİ YÜZYIL TÜRKLERİN YÜZYILI OLACAK"

Yıldırım, Türkiye'nin sadece kendi vatandaşı ve geleceği için değil ihtiyaç sahibi ülkelerin de yardımına koştuğunu anlatarak şunları kaydetti: "İkinci yüzyıla başlıyoruz. 2023, ikinci yüzyılımız ve bu yıldan itibaren ikinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacak. Bunu buradan bilmenizi istiyorum. Bunun bütün işaretlerini görüyoruz. İkinci yüzyılda, Türklerin yüzyılında da 2023'te de Cumhurbaşkanı seçimi var. İkinci yüzyılda liderimizi, Cumhurbaşkanımızı Konya, her zaman olduğu gibi ve rekor oyla seçmeye hazır mı? Evet, bu cevap güzel. Konya'nın yüzde 75'e varan destekleri var. İnşallah daha fazlasını 2023'te göreceğiz."

YILDIRIM ÇUMRA’DA

 AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 44 yağ oranındaki ayçiçeğinde 12 liradan alımın süreceğini belirterek "Bunların yanı sıra ödemeler de 90 günmüş, bunu da yarıya indirdik. 45 günde ödemeyi gerçekleştirecekler, hayırlı uğurlu olsun." dedi. Yıldırım, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Konya'da, Çumra Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. İşçilerle yemekte buluşan Yıldırım, fabrika çalışanlarıyla bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Yıldırım, daha sonra ziyareti için geldiği Çumra Belediyesi'nde toplanan kalabalığa hitap etti. Çumra'ya önemli yol ve altyapı hizmetlerini kazandırdıklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Allah'a şükür Torku, ülkemizin bir markası haline geldi. Konya'nın göbeğinden, merkezinden çıkan Torku, bütün dünyada bilinir hale geldi. Bundan sonra daha da büyümeye devam edecek. Orada üreticilerimizle de konuştuk. Yeni pancar alım sezonuyla ilgili beklentilerini öğrendik. Aynı zamanda ayçiçeğiyle ilgili de bir sorun var. Pazartesi günü Leyla Şahin Usta gündeme getirmişti. Cumhurbaşkanımız da Sayın Bakan'a ve Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'na talimatı vermişti. Orada bazı ufak tefek yanlış anlaşılmalar olmuş. Bugün de kendisiyle konuştuk. 44 yağ oranındaki ayçiçeğinin 12 liradan alımı devam edecek. Bunların yanı sıra ödemeler de 90 günmüş, bunu da yarıya indirdik. 45 günde ödemeyi gerçekleştirecekler, hayırlı uğurlu olsun." Yıldırım, pandemi süreciyle bütün dünyanın adeta ayarının bozulduğunu ifade ederek bu süreçte hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

"MİLLETİMİZİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yeni bir yüzyıla adım adım ilerlendiğinin altını çizen Yıldırım, "Yeni yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır. Çumra'dan ilan ediyorum. Çumra, buna buna hazır mı? 2023'te yeni bir rekora var mısınız? Recep Tayyip Erdoğan'ı rekor oyla seçmeye hazır mısınız? Allah sizden razı olsun. İnşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni yüzyılda gençlerimiz, kadınlarımız ve bütün milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz." diye konuştu. Belediye Başkanı Recep Candan'ı makamında ziyaret eden Yıldırım, daha sonra ilçedeki esnafla bir araya geldi.

AA

Editör: TE Bilişim