Seminerin açılış konuşmasını yapan Temel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Celalettin Çelebi “Öğrencilerimizin gelişen teknolojiden mahrum kalmaması, çağdaş medeniyetler seviyesinde bilim ve teknoloji alanında bilinç kazanmasını arzuluyoruz. Üniversitemizde yapay zekâ alanında farkındalık yaratmak amacıyla bu seminerimizi düzenledik. Başta kıymetli eğitmenimiz Çağtay Çakmak olmak üzere seminerimize katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

61651654165

Kulu'da öğrenciler karne sevinci yaşadı Kulu'da öğrenciler karne sevinci yaşadı

'Yapay zeka, insan zekasının sınırlarını aşan bir köprüdür'

Gelişen teknolojiyle birlikte insan hayatının her alanına giren yapay zekânın, eğitimde nasıl kullanılacağı konusunda seminer veren Eğitim Teknolojileri Uzmanı Çağtay Çakmak konuşmasında şunları söyledi; "Yapay zeka, insan zekasının sınırlarını aşan bir köprüdür; bu köprü üzerinde yürüyerek, bilginin sonsuz okyanusuna ulaşırız. Yapay zeka şu anda eğitimde, 7/24 öğrenci desteği sağlayan sohbet robotlarından her öğrencinin ihtiyaçlarına uyum sağlayan kişiselleştirilmiş öğrenme algoritmalarına kadar çeşitli şekillerde kullanılıyor. Yapay zeka programlardan en yaygın olanı ChatGPT’dır. İnsan dilini doğal ve insan benzeri bir şekilde anlamak ve yanıtlamak için tasarlanmış bir bilgisayar programı olan ChatGPT’i yazılı veya sözlü dili anlayabilen ve yanıt verebilen bir sanal asistan veya sohbet robotu gibi düşünün. İnternetten alınan geniş bir metin veri kümesi üzerinde eğitilmiştir ve soruları yanıtlamak, dilleri tercüme etmek ve hatta yaratıcı metinler yazmak gibi çeşitli görevler için kullanılabilir. Örneğin, öğrencilerin sorularını anlayıp yanıtlayabilen akıllı bir özel ders sistemi oluşturmak için eğitimde ya da insanlara soruları konusunda yardımcı olmak için müşteri hizmetlerinde de kullanılabilir.”

Ökujtelkyırl Kopya

Öğrenciler tarafından ilgi ile izlenen seminer eğitim Teknolojileri Uzmanı Çağtay Çakmak’a hediye taktimi ile son buldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ