Türk milliyetçiliğinin fikir tarihindeki en önemli simalarından Ziya Gökalp, vefatının yıl dönümünde MHP Konya İl Başkanlığı tarafından rahmet, hürmet ve minnetle anıldı. Yayımlanan açıklamada, Gökalp’in Osmanlı Devleti’nin çözülüş sancıları içerisinden Türk milletinin varlığını, dilini ve kültürünü geleceğe taşıyan müstesna bir şahsiyet olduğuna dikkat çekildi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN FİKİR KUBBESİ"

Açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ziya Gökalp Sempozyumu’ndaki değerlendirmelerine yer verilerek şu ifadeler hatırlatıldı:

13'üncü Konya Kitap Günleri bugün sona eriyor!
13'üncü Konya Kitap Günleri bugün sona eriyor!
İçeriği Görüntüle

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi; fikrimizin gücünü ve görkemini aldığımız Ziya Gökalp, Türkiye Cumhuriyeti devletinin fikir kubbesi, milli birlik ve kardeşlik kuvvetidir."

SELÇUKLU BAŞKENTİ KONYA’DAN MİLLİ HAFIZA VURGUSU

Selçuklu payitahtı Konya'nın tarihsel birikimine dikkat çekilen açıklamada, "Selçuklu başkenti Konya; tarih, kültür ve milli hafıza bakımından Türkiye’nin güçlü şehirlerinden biridir. Bu kadim şehirde Ziya Gökalp’i anmak, Anadolu’nun tarih boyunca oluşturduğu kültürel birikim ve millet olma şuurunu yeniden düşünmek anlamına gelmektedir" ifadelerine yer verildi.

"FİKİRLERİNİ SLOGANLARIN ÖTESİNDE ANLAMALIYIZ"

Ziya Gökalp’in "Turan" ve "Büyük Azim" şiirlerinden mısralarla bağımsızlık ve vatan şuuruna atıf yapılan açıklama, şu temennilerle tamamlandı:

"Bizlere düşen; Gökalp’in fikirlerini sloganların ötesinde okumak, araştırmak, anlamak ve gelecek nesillere doğru biçimde aktarmaktır. Bu vesileyle Türk düşünce ve kültür tarihimizin büyük mütefekkiri Ziya Gökalp’i bir kez daha rahmetle anıyoruz."

Kaynak: MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ BASIN SERVİSİ