Meram Belediyesi öncülüğünde 3 yıl önce kurulan ve kısa sürede down sendromlu bireylerin yaşamlarına büyük katkılar sunan Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram), yeni dönemde de anlamlı projelerle adından söz ettiriyor. Down sendromlu bireylerin sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak ve mesleki beceriler kazanmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Mesleki İstihdam Eğitimi’nin 4. dönem kayıtları resmen başladı. 18 yaş ve üzeri down sendromlu bireylerin katılabileceği komi eğitimi kursları için başvurular 20 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek.

2 (14)-4

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLERLE İSTİHDAMA HAZIRLIK

Sarayönü yakınlarında kaza; Ambulanslar birbirine girdi
Sarayönü yakınlarında kaza; Ambulanslar birbirine girdi
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 3 ay sürecek eğitim programına katılmak isteyen öğrenci velilerinin DOSD Meram’a müracaat etmeleri gerekiyor. Hem teorik hem de uygulamalı derslerin yer alacağı süreç sonunda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Eğitimlerle özel bireylerin yalnızca servis ve ikram alanındaki mesleki yeteneklerini geliştirmekle kalınmayıp; iletişim, sorumluluk alma, ekip çalışması ve bağımsız yaşam becerilerinin de güçlendirilmesi hedefleniyor. Öte yandan önceki dönemlerde eğitimlerini tamamlayıp sertifika alan özel bireylerin, Meram Belediyesi iştiraki olan Pelitaş A.Ş. bünyesindeki kafelerde istihdam edilmeye başlandığı bildirildi.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 10 15T151417.060

BAŞKAN MUNLAFALIOĞLU: "YÜZLERDEKİ GÜLÜMSEME BİZLERE MORAL OLUYOR"

Yeni dönem kayıtlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, 18 yaş ve üzerindeki tüm down sendromlu bireyleri kurslara davet etti. Eğitim almak için daha önce DOSD Meram öğrencisi olma şartı aranmadığını belirten Munlafalıoğlu, "Eğitim alan özel kardeşlerimiz belediyemiz bünyesindeki kafelerde istihdam ediliyor. Bu öncülüğü için Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum. Eğitimlere katılan kardeşlerimizin ve ailelerinin yüzlerindeki gülümseme bizlere güç veriyor. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların 0 332 325 32 32 numaralı hattan merkeze ulaşabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: MERAM BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ