Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Medicana Konya Hastanesi tarafından düzenlenen anlamlı söyleşide, meme kanserini yenmiş güçlü kadınların ilham veren hayat hikâyelerine tanıklık edildi.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 10 26T141946.185

Düzenlenen programda; hastalığı geçiren kadınların içten paylaşımları, yaşadıkları zorluklar ve hayata tutunma mücadeleleri salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Söyleşide, erken teşhisin, düzenli doktor kontrolünün ve kadınların kendilerine değer vermesinin hayati önemi vurgulandı.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 10 26T142041.887

FATMA MİNE KARAMAN: "KADINLARI HER ALANDA DESTEKLİYORUZ"

Programda hastane yönetiminin ve sağlık grubunun bu konudaki kararlı duruşuna dikkat çeken Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Fatma Mine Karaman, kadın sağlığını her zaman önceliklendiklerini belirtti. Karaman, "Medicana olarak kadın kanserleri için 1. sırada yer alan meme kanseri ile ilgili farkındalık çalışmalarımız devam ediyor. Grup olarak bu konuda çok ciddi aktiviteler yapıyoruz. ‘Bir sonraki durak mamografi’ programımız çok ciddi ilgi görüyor. Medicana Konya olarak kadınları destekliyoruz ve hayatta güçlü, sağlıklı olmalarınız adına elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 10 26T141935.362

HANİFE AYDOĞAN: "KENDİMİ YENİDEN İMAR ETMEM GEREKTİĞİNİ FARK ETTİM"

Kanserle mücadele sürecini ve hayatında gerçekleşen dönüşümü aktaran Ribat FM Program Yapımcısı ve Sunucusu Hanife Aydoğan, her deneyimin kişiye özel olduğunu belirterek şunları kaydetti: "2018 yılında kanserle tanıştım. İnsan, başına gelemeyeceğini düşünüyor ancak neyse ki benimki başlangıç evresiydi. Öncesi kontrollere gitsem de kanserdim ve neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Çok yoğun bir hayatım vardı, durup soluklanacak hayatım olmadığını fark ettim ve kendimi yeniden imar etmem gerektiği düşüncesiyle hepsini bıraktım. Radyoloji ve ilaç kullanım süreçlerinden geçtim. Kanser tekrar nüksetti ve 3. evredeydim. Ameliyata girdim. Bu süreçte etrafınızdaki insanların ‘kanserin bulaşıcı olduğu’ düşüncesiyle uzaklaştığını görüyorsunuz. Hayattaki yanlış ve eksiklerimi gözlemleyip tamamlamaya çalıştım. Sağlıklı ve hareketli yaşama daha çok özen göstermeye başladım."

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 10 26T141927.749

MUKADDES ŞAHİN: "KENDİ DEĞERİNİZİN FARKINA VARIN!"

Başkan Altay'dan şampiyona ziyeret!
Başkan Altay'dan şampiyona ziyeret!
İçeriği Görüntüle

Hastalığa genç yaşta yakalanan ve yaşadıklarını samimiyetle paylaşan Uzman Estetisyen Mukaddes Şahin ise kendi farkındalık yolculuğunu şu sözlerle ifade etti: "Yirmili yaşlarda hastalığa yakalandım. Kendi kendime göğsümdeki kitleyi fark ettim. Fiziki anlamda çok fazla şey kaybettim. Göğsümü kaybettim ancak daha sonra evlendim, çocuğumu tek göğsümle de olsa emzirdim. Kanseri ikinci evrede fark ettim ve bu süreçte Allah’a isyan konusunda farklı bir boyutu düşündüm: Sağlığımı benim bozduğumu düşündüm. Kısa saçın bana yakışıp yakışmadığını bu süreçte öğrendim. Aile öykümüzde yoktu ve genetik araştırmamızda da çıkmadı. Kendi değerimi bilmediğimle alakalı olduğunu düşündüm. Kendi değerinizin farkına varın!"

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 10 26T141919.877

Muhabir: Tülin Şeker