Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce umreye gitme imkânı bulamamış yaşlılar ve kahraman gaziler için hayata geçirilen "Vefa Umresi" projesi kapsamındaki ikinci kafile, 9 günlük manevi yolculuğunu tamamlayarak şehre dönüş yaptı. Kutsal topraklardan dönen vatandaşlar havaalanında aileleri ve yakınları tarafından büyük bir coşku ve gözyaşlarıyla karşılandı. Konyalı umreciler, kendilerine bu manevi iklimi yaşatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerini iletti.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 09 20T143047.564

Başkan Altay: "Büyüklerimizin Ve Gazilerimizin Duasına Ortak Olmak Çok Kıymetli"

Projenin büyük bir vefa örneği olduğuna dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hayatları boyunca büyük fedakârlıklar üstlenmiş büyüklerin ve vatan için canını ortaya koyan gazilerin özlemlerini dindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Altay, büyüklerin ve gazilerin dualarına ortak olmanın kendileri için en büyük bahtiyarlık olduğunu vurgulayarak ibadetlerin kabul olmasını temenni etti.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 09 20T143107.426

Dünyanın ilk tarım anıtı İvriz akın akın ziyaretçi ağırlıyor!
Dünyanın ilk tarım anıtı İvriz akın akın ziyaretçi ağırlıyor!
İçeriği Görüntüle

Kutsal Topraklarda Duygu Dolu 9 Gün

Vefa Umresi’nin ikinci kafilesi, 9 gün süren manevi program dahilinde 6 gün Mekke-i Mükerreme’de, 3 gün ise Medine-i Münevvere’de kaldı. Kâbe’yi ilk kez görmenin heyecanını yaşayan kafiledakiler, Mekke’deki kutsal mekânları ziyaret ederek 3 kez umre ibadetini eda etti. Ardından Medine’ye geçen Konyalı umreciler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) kabrişerifini ziyaret edip dualar ederek manevi yolculuklarını tamamladı.

Kaynak: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ