Bahar aylarının gelmesiyle doğada gözle görülür bir değişim yaşanıyor. Ağaçların yeşeren yaprakları, çiçeklerin açması ve toprağın bereketlenmesiyle birlikte doğa, adeta yeniden doğuşun temsilcisi oluyor. Güz mevsiminde sararıp dökülen yapraklar ölümü simgelerken, aynı dallardan baharda yeniden yeşeren yapraklar ise yeniden dirilişi ve umudu hatırlatıyor.
İĞDE AĞAÇLARI, KOKULARIYLA ŞEHRİ SARIP SARMALADI!
Konya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan iğde ağaçları, bu dönemde çiçek açarak kendine has kokusunu çevreye yaymaya başladı. Özellikle sabah saatlerinde etkisini daha fazla hissettiren bu doğal koku, vatandaşlara huzur veriyor. Birçok kişi, bu güzel kokuyu daha yakından hissedebilmek için iğde çiçeklerinden bir tutam koparıp evine, aracına ya da iş yerine götürerek doğanın ferahlığını yaşam alanlarına taşıyarak daha uzun süre yaşamayı tercih etti.
TAM BİR ŞİFA DEPOSU!
Kimi vatandaşların bahçelerinde yetiştirdiği, kimilerinin ise doğada kendiliğinden büyüyen iğde ağaçları, yoğun şekilde koku yaymaya başladı. Yalnızca bahar mevsiminde koku vermekle kalmayıp büyüdüklerinde tüketilen, kış aylarında ise kurutularak ya da dondurulmak üzere toplanıp dolaplara kaldırılan iğdeler, aynı zamanda tam bir vitamin deposu! İğde, aynı zamanda iyi bir antioksidan olan ve kansere karşı koruyucu, bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı, kolesterolü düşürerek kalp sağlığını koruması ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olması gibi etkileri nedeniyle de tercih ediliyor.