6 Şubat depremlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü kontrolünde, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilen titiz restorasyon çalışmaları tamamlandı. Antakya’nın simgesi olan bu tarihi yapı, Konyalı ekiplerin yoğun mesaisiyle yeniden ibadete hazır hale getirildi.
Konya’nın kadim belediyecilik tecrübesi ve kardeşlik eliyle ayağa kaldırılan camide, ramazan öncesi tüm temizlik, bakım ve çevre düzenlemeleri bitirildi. Afetin ardından sessizliğe bürünen cami cemaati, yarın akşam kılınacak ilk teravih namazıyla birlikte tarihi mabette yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşayacak.

Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu, kentin manevi kalbi olan bu caminin yeniden açılmasının önemine değinerek, halkta büyük bir hazırlık telaşı ve coşkusu olduğunu belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar sayesinde bu yıl Habib-i Neccar Camisi, eski hüviyetine kavuşarak ramazan boyunca mukabelelere, iftar sofralarına ve gençlik buluşmalarına ev sahipliği yapacak.
Ramazan ayı boyunca cami bahçesi sadece ibadetle değil, çocuklar için düzenlenecek etkinlikler ve "Karagöz ile Hacivat" gibi geleneksel gölge oyunlarıyla da cıvıl cıvıl olacak. Konya’nın ihya ettiği bu tarihi miras, deprem yaralarının manevi güçle sarılmasında sembol bir nokta haline geldi.




