TARIM İŞÇİLERİNİN TARTIŞMASI KANLI BİTTİ
Konya’nın Çumra ilçesi, gece yarısı dehşet dolu anlara sahne oldu. Olay, saat 00.30 sıralarında Çumra ilçesine bağlı Abditolu Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede tarım işçiliği yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu şahıslar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. İşçilerden H.S.’nin, Devlet Muradi ve S.S. ile girdiği tartışma kısa sürede büyüyerek tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Kavga esnasında öfkesine yenik düşen H.S., yanındaki tabancayı ateşleyerek Devlet Muradi ve S.S.’ye kurşun yağdırdıktan sonra hızla olay yerinden kaçtı.
SAĞLIK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
Silah seslerinin yankılanması üzerine büyük korku yaşayan çevredeki vatandaşlar, durumu hemen jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine belirtilen adrese çok sayıda jandarma ve sağlık görevlisi sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrollerde, kurşunların hedefi olan Devlet Muradi’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Silahlı kavgada eli ve karnından vurularak yaralanan diğer işçi S.S. ise ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
JANDARMA EKİPLERİ BÖLGEDE İNCELEME BAŞLATTI
Kanlı kavganın ardından jandarma ekipleri olay yerinde geniş çaplı bir inceleme gerçekleştirdi. Yapılan saha çalışmalarında 4 adet boş kovan ile 3 adet mermi çekirdeği ele geçirilirken, kırsal alana atılmış halde olayda kullanılan tabanca da bulundu. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), cinayet zanlısını yakalamak için adeta zamanla yarıştı. Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını tek tek incelemeye alan ekipler, çevre sakinlerinin de ifadelerine başvurdu.
KAÇAN ŞÜPHELİ TELEFON SİNYALİYLE KARAMAN’DA YAKALANDI
Firari şüphelinin izini süren jandarma ekipleri, teknik takibe ağırlık verdi. Şüpheli H.S.’nin cep telefonu sinyallerini anlık olarak takip eden JASAT ekipleri, zanlının Konya dışına kaçtığını belirledi. Yapılan operasyon neticesinde katil zanlısı H.S., Karaman'da kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, HTS incelemeleri sonucunda olayla bağlantısı olduğunu tespit ettiği A.A. isimli bir diğer şüpheliyi de yakaladı. İki şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürerken, olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma devam ediyor.





