Şehir içi ulaşımda mağduriyet yaşanmaması adına detayları paylaşılan saha düzenlemelerinin, günün en sakin saatleri olan gece ve sabahın ilk ışıkları arasında yapılması planlandı. Sürücülerin mağdur olmamaları adına önceden tedbir almaları, seyahat rotalarını güncellemede alternatif yollara yönelmeleri ve saha ekiplerinin kurduğu trafik yönlendirmelerine hassasiyet göstermeleri isteniyor.
YENİ İSTANBUL CADDESİ MERKEZ İSTİKAMETİNDE ŞERİT DARALTMASI
Kentin en işlek noktalarından birisi olan Yeni İstanbul Caddesi üzerinde ulaşım akışını etkileyecek önemli bir çalışma yürütülecek. AKOM verilerine göre, 28-29 Ağustos tarihleri arasında gece 23.00 ile sabah 07.00 saatleri kapsayan dilimde yol daraltma uygulamasına gidilecek.

Düzenleme tam olarak Yeni İstanbul Caddesi üzerindeki Fırat Kavşağı Alt Geçidi ile Türmak Kavşağı Alt Geçidi arasında kalan bölgede, şehir merkezi istikametinde uygulanacak. Belirtilen süre boyunca söz konusu hatta trafik akışı kontrollü ve daraltılmış şerit üzerinden sağlanacak. Sürücülerin bu noktada hız sınırlarına uyması ve trafik işaretçilerine dikkat etmesi büyük önem taşıyor.
ADANA ÇEVRE YOLU ŞEHİR HASTANESİ ALT GEÇİDİNDE TAM KAPATMA
Bir diğer önemli yol bakımı ve onarım faaliyeti Adana Çevre Yolu Caddesi üzerinde gerçekleştirilecek. Yine 28-29 Ağustos tarihlerinde, 23.00 ile 07.00 saat aralığında idrak edilecek olan mesai kapsamında yol trafiğe tamamen kapatılacak.

Kapatma işlemi, Şehir Hastanesi Alt Geçidi mevkiinden Antalya Çevre Yolu istikametine doğru olan gidiş yönünde uygulanacak. Çalışma süresince bu güzergahı kullanacak olan sürücülerin geçişlerine izin verilmeyeceğinden, araç sahiplerinin çevre yollara ve yetkililerce belirlenmiş alternatif servis yollarına yönelmeleri gerekiyor.
ADANA ÇEVRE YOLU ÜZERİ MİLENYUM OTEL ÖNÜ GECE ULAŞIMA KAPANIYOR
Adana Çevre Yolu üzerindeki bir diğer kritik düzenleme ise Yeni İstanbul Caddesi istikametinde yaşanacak. Milenyum Otel önünde yürütülecek olan zemin bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle yol ulaşıma kapatılacak.

29 Ağustos tarihinde gece yarısı 00.00'da başlayıp sabah 06.00'ya kadar sürecek olan bu çalışma periyodunda, ilgili lokasyonda tam yol kapatma prosedürü devrede olacak. Belirtilen 6 saatlik zaman diliminde sürücülerin olası yoğunluk ve duraklamaların önüne geçmek adına emniyet şeritleri ile trafik uyarı levhalarına tam uyum göstermeleri, araçlarını oldukça kontrollü şekilde sevk etmeleri gerektiği önemle hatırlatılıyor.






