TARİHİN EN UZUN SESSİZLİĞİ TEMASIYLA DERİN BİR YÜZLEŞME

Konya, bu yıl sinemanın gösterişli anlatımlarından ziyade sessizliğin ve hatırlamanın gücüne odaklanan çok özel bir buluşmaya tanıklık ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Depo No 4’te sanatseverlerle buluşan 7. Sufi Film Festivali, rotasını tamamen Filistin’de yaşanan insanlık dramına kırdı. İsrail zulmü altında hayatını kaybeden sivillere adanan festival, izleyicileri rakamların ötesindeki gerçek trajedilerle yüzleştirmeyi amaçlayan deneysel bir atmosferde gerçekleştirildi.

Konya için Ankara'da kritik zirve! Gençlik ve spor yatırımları masaya yatırıldı
Konya için Ankara'da kritik zirve! Gençlik ve spor yatırımları masaya yatırıldı
İçeriği Görüntüle

60 BİN İSMİN YANKILANDIĞI 30 SAATLİK ANMA FİLMİ

Festivalin en dikkat çekici ve sarsıcı bölümlerinden birini, Filistin Sağlık Bakanlığı verileriyle hazırlanan "Tarihin En Uzun Sessizliği" adlı deneysel anma filmi oluşturdu. İsrail saldırılarında yaşamını yitiren yaklaşık 60 bin Filistinlinin Arapça ve İngilizce isimleri ile yaş bilgilerinin paylaşıldığı film, 30 saati aşan süresiyle tarihe bir not düştü. Sadece rakamlardan ibaret görülen kayıpların aslında birer isim ve hatıra olduğunu hatırlatan bu çalışma, izleyiciyi büyük bir vicdani muhasebeye davet etti.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 05 11T124802.820

HİND RAJAB’IN SESİ İLE DUYGUSAL ZİRVE

Hafta sonu etkinlikleri kapsamında, uluslararası ödüllere layık görülen "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi de büyük bir katılım ile yapıldı. Tunuslu yönetmen ve senarist Kaouther Ben Hania'nın imzasını taşıyan film, 2024 yılında Gazze’de bir araç içerisinde mahsur kalan 6 yaşındaki Hind Rajab'ın Kızılay gönüllüleriyle yaptığı gerçek telefon görüşmelerine dayanıyor. Tek gösterim olarak sinemaseverlerle buluşan yapım, küçük bir çocuğun son anlarını ve yaşadığı korkuyu tüm çıplaklığıyla dünya kamuoyunun vicdanına sundu.

Kırmızı Ve Beyaz Modern Son Dakika Haberleri Youtube Küçük Resmi 2026 05 11T124816.355

HATIRALARA KARANFİL VE SESSİZ SAYGI

Festival mekanına gelen ziyaretçiler, sadece birer izleyici değil, aynı zamanda bu büyük acının birer tanığı olarak karşılandı. Depo No 4’e gelen her katılımcıya, Filistin’de hayatını kaybeden sivillerin hatırasını onurlandırmak adına birer karanfil takdim edildi. 7. Sufi Film Festivali, sinemanın sadece bir eğlence aracı değil, aynı zamanda sessizlerin sesi ve unutulmaya karşı bir direniş kalesi olduğunu bu yılki özel programıyla bir kez daha kanıtladı.

Kaynak: KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ