Konya'da ulaşım altyapısını güçlendirmek ve sürüş güvenliğini artırmak amacıyla yürütülen alt ve üst yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda kentin önemli arterlerinden birinde geçici trafik düzenlemesine gidilecek.
ÇALIŞMA 8 SAAT SÜRECEK
Yeni İstanbul Caddesi ile Aliya İzzetbegoviç Caddesi’nin kesişiminde yer alan kavşakta geniş kapsamlı yol bakım ve onarım çalışması yürütülecek. Planlanan altyapı ve asfalt düzenlemeleri, 26 Ağustos 2026 Çarşamba günü saat 09.00’da başlayıp akşam 17.00’ye kadar kesintisiz devam edecek.
YOL DARALTMASI UYGULANACAK
Çalışmaların emniyetli bir şekilde sürdürülebilmesi adına gün boyunca söz konusu kavşakta kademeli yol daraltması uygulanacak. Trafik akışının kontrol altında tutulacağı bölgede yoğunluk yaşanabileceği öngörülüyor.
SÜRÜCÜLERE ALTERNATİF GÜZERGÂH UYARISI
Yetkililer, bölgeyi kullanacak sürücülerin mağduriyet yaşamamaları adına önemli uyarılarda bulundu. Sürücülerin çalışma alanında dikkatli seyretmeleri, geçici trafik işaret ile işaretçilerine uymaları ve imkân dâhilinde alternatif güzergâhları tercih etmeleri önemle rica ediliyor.





