Konya’nın merkez Meram ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen yangın, mahalle sakinlerine adeta ecel terleri döktürdü. Pirebi Mahallesi Efendili Sokak üzerinde bulunan ve müstakil evlerin hemen yanı başında yer alan boş alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine son derece yakın bir noktada yükselen alevler ve yoğun duman, çevredeki vatandaşlar arasında büyük paniğe neden oldu.

BİTİŞİKTEKİ KURU OTLARA SIÇRADI, AĞAÇLAR ZARAR GÖRDÜ
İddialara göre yangın, sokakta yaşayan bir kadın ile kızı tarafından toplanıp alanda biriktirilen eski kıyafetler ve çeşitli atık malzemelerin bulunduğu noktada başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, atık eşyalardan çevredeki kuru otlara sıçrayarak geniş bir alana yayıldı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine adrese vakit kaybetmeksizin çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin evlere sıçramasını önlemek adına yoğun bir çaba sarf ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü. Soğutma çalışmaları yapılırken, alanın etrafındaki ağaçların yangın nedeniyle zarar gördüğü tespit edildi.

DEHŞET ANLARI KAMERADA: POLİS TAHKİKAT BAŞLATTI
Sokak ortasında yükselen metrelerce yükseklikteki alevler ve mahallede yaşanan panik anları, çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde atık yığınlarının cayır cayır yandığı ve dumanların gökyüzünü kapladığı net bir şekilde görüldü. İtfaiyenin müdahalesiyle facianın eşiğinden dönülen olayın ardından polis ekipleri bölgede detaylı incelemelerde bulundu. Yangının kesin çıkış sebebinin belirlenmesi ve olayda ihmali bulunanların tespiti amacıyla geniş çaplı tahkikat başlatıldı.




