Dev operasyon sonucunda şüphelilerin kullandığı hesaplarda yaklaşık 28,6 milyar liralık devasa bir işlem hacmi saptandı.
YATIRIM VAADİYLE 11 MİLYONLUK VURGUN
Olay, Konya’da görev yapan bir doktorun internet üzerinden ulaştığı sözde yatırım şirketiyle temas kurmasıyla başladı. Şebeke üyelerinin yönlendirmesiyle 2025 yılının Temmuz ve Ağustos ayları arasında 21 farklı işlemde toplam 11 milyon 67 bin 500 TL gönderen mağdur, dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Nitelikli Dolandırıcılık" suçu kapsamında geniş çaplı bir teknik ve fiziki takip başlattı.

28,6 MİLYAR LİRALIK FİNANSAL AĞ DEŞİFRE EDİLDİ
Emniyet güçlerinin titiz çalışmaları neticesinde, şebekenin dolandırıcılık faaliyetlerini yürütmek için kullandığı paravan şirketler ve şahıs hesapları tek tek belirlendi. Yapılan incelemelerde, bu hesaplar üzerinden dönen toplam işlem hacminin 28 milyar 685 milyon 346 bin 316 TL gibi rekor bir seviyede olduğu tespit edildi. Soruşturmanın derinleşmesiyle şebekenin finansal ağının tüm kolları gün yüzüne çıkarıldı.
9 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN: 21 TUTUKLAMA
31 Mart Salı günü Konya merkezli olmak üzere İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Balıkesir, Batman, Gaziantep, Malatya ve Sakarya’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere Konya’ya getirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan 5 kişiyle birlikte, dosyada tutuklu sayısı toplamda 21’e yükseldi.




