EKİNLERİN ARASINDAKİ GİZLİ TEHLİKE BİÇERDÖVERİ DURDURDU

Konya'nın jeolojik yapısı nedeniyle sık sık obruk haberleriyle gündeme gelen Karapınar ilçesi, bu kez hasat meydanında korku dolu anlara sahne oldu. Olay, ilçeye bağlı Kayacık Mahallesi’nde Mustafa Yardımcı’ya ait arpa ekili tarlada meydana geldi. Tarlada ekinleri toplamak üzere hummalı bir çalışma yürüten biçerdöverin tekerleği, ani bir şekilde toprağa gömülerek devasa aracın hareketsiz kalmasına neden oldu. İlk anda ne olduğunu anlayamayan ve büyük şaşkınlık yaşayan biçerdöver operatörü, aracı durdurup aşağı inerek bölgeyi incelemeye başladı.

ÇÖKME SANDILAR AMA GERÇEK ÇOK SONRA ANLAŞILDI

Beyşehir-Karaburun Plajı Bahamalar’ı Aratmadı
Beyşehir-Karaburun Plajı Bahamalar’ı Aratmadı
İçeriği Görüntüle

Operatörün ve tarla sahiplerinin ilk değerlendirmesinde, ağırlıktan dolayı biçerdöverin altındaki toprağın çöktüğü düşünüldü. Ancak tekerleğin saplandığı bölgede yapılan detaylı kontroller, Karapınar'ın acı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Arpa ekinlerinin arasında küçük çaplı bir obruğun meydana geldiği anlaşıldı. Yapılan ölçümlerde yaklaşık 1,5 metre derinliğinde olduğu belirlenen bu çukurun, hasat operasyonundan daha önce oluştuğu, fakat çevresinin sık ekinlerle kaplı olması sebebiyle hasat anına kadar kimse tarafından fark edilmediği tahmin ediliyor.

178343128520689

BİÇERDÖVER TRAKTÖRLERİN YARDIMIYLA KURTARILDI

Tarlanın ortasında mahsur kalan dev biçerdöveri kurtarmak için çevredeki vatandaşlar ve çiftçiler hemen harekete geçti. Yardımlaşma örneğinin sergilendiği olay yerine kısa sürede güçlü traktörler getirildi. Halatlar ve zincirler vasıtasıyla gerçekleştirilen yoğun ve dikkatli çalışmalar neticesinde, biçerdöver saplandığı obruk çukurundan güvenli bir şekilde çıkarıldı. Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı kazada, araçta da ciddi bir maddi hasar oluşmaması teselli kaynağı oldu.

"ÇOK ŞÜKÜR CANA DA MALA DA ZARAR GELMEDİ"

Yaşadıkları o panik anlarını anlatan tarla sahibi Mustafa Yardımcı, hasat yaptıkları esnada bir anda büyük bir korku yaşadıklarını ifade etti. Arpa hasadı sırasında biçerdöverin tekerinin aniden oturduğunu belirten Yardımcı, ilk anda aracın kendi ağırlığıyla çöktüğünü sandıklarını aktardı. Daha sonra yakından baktıklarında tarlalarında bir obruk meydana geldiğini hayretle gördüklerini söyleyen tarla sahibi, traktör yardımıyla aracı çekip çıkardıklarını, en büyük sevinçlerinin ise cana ve mala bir zarar gelmemesi olduğunu dile getirdi. Korkuya rağmen hasat sürecini kazasız tamamlayan çiftçiler, bölgede oluşan yeni obruğun şaşkınlığını yaşamaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ