Kocaeli Sivil Anayasa Platformu üyesi Hüseyin Kanca, "Yargı ve emniyetin içindeki birtakım odakların 17 Aralık'ta başlattığı darbe girişimini dış güçlerin güdümünde, Türkiye'deki demokratik rejime müdahale olarak görüyoruz" dedi.

İzmit Belediye İş Hanı önünde toplanan platformüyeleri adına basın açıklaması yapan Kanca, Türkiye'nin darbe anayasasıyla yönetildiğini iddiaederek, herkesin yeni anayasa istediğini söyledi.


Mısır'da hükümetin halk desteğiyle geldiğine işareteden Kanca, Mısır hükümetinin Amerika ve İsrail'in entrikalarıyla bir günde iktidardan uzaklaştırıldığını savundu.

Kanca, AK Parti'nin halkın desteğine güvendiğinianlatarak, "Şunu gördük ki bu kirli senaryolarıyönetenler, istediğiniz kadar arkanızda halk desteği olsun, sizleri bir anda götürebilir. Darbeyle gelecek başka bir anlayışın sahiplerinden demokratik anayasa yapmasıbeklenemez. Hükümet, elini çabuk tutmalı ve yeni anayasa yapımını bir an evvelbitirmelidir" şeklinde konuştu.

Platformun hükümetten talepleri olduğunu dile getiren Kanca, yeni anayasada yargı, asker ve emniyet güçlerinin darbe yapmasının önüne geçecek maddelerin kesinlikle bulunması gerektiğini savundu.

Kanca, Türkiye'de geçmiş dönemlerde de darbe girişimleri olduğunu aktararak, "Yargı veemniyetin içindeki birtakım odakların 17 Aralık'ta başlattığı darbe girişimini dış güçleringüdümünde, Türkiye'deki demokratik rejime müdahale görüyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Editör: TE Bilişim