Geçtiğimiz hafta sonu Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir'in misafiriydik...

Geleni gideni çok maşallah... Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile karşılıyor misafirlerini. O yoğunlukta bizimle yakından ilgilendi. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Konya'da doğupkısa bir süre içerisinde popüler olan ve Türkiye'ye Konya'nın kültürünü, folklorunu tanıtan, katıldığı bir yarışma programında büyük beğeni kazanan ve kendisini her geçen gün yenileyen Grup Kaşıks'ın kurucusu Ömer Şimşek ve ekipten birkaç genç kardeşimiz de oradaydı...

Kendileriyle birarada olmak bizim için fırsattı. Uzun zamandır görüşmeyi arzuluyorduk da bir türlü denk getirememiştik.

Ömer Şimşek Bey, cana yakın güzel bir insan. Tam bir Konya aşığı... Mustafa Özdemir kadar olamasa da enerjik bir yapısı var.

Grup Kaşıks'la ilgili kendisine sorular yönelttik, merak ettiklerimizi sorduk. Onlar sayesinde Konya'nın geleneksel tahta kaşığını tüm Türkiye ve hatta dünya tanıdı...

Bu manada yaptıkları çalışmayı takdirle karşılıyoruz.

Birazcık sitemkardıÖmer abi. Neden sitem ettiğini de kendisiyle konuştuktan sonra anlayıp, hak verdim. Şehir bu gruba yeterince sahip çıkmıyor.

Hep böyle oluyor zaten. Biz değerlerimize sahip çıkmasını bilemiyoruz, başkaları bizden daha çok sahip çıkıyor. Grup Kaşıks için de aynı durum söz konusu. Umulmadık yerlerden sponsorluk teklifleri alıyorlarmış. Ama Konya boyutu geri plana itilir endişesi ile Konya dışından gelen teklifleri hep geri çeviriyorlarmış.

Detaylarını bugün ve önümüzdeki günlerde ayrıntılarıyla sizlere aktaracağız. Grup Kaşıks'ı daha iyi tanımanız için biz de vesile olmaya çalışacağız.

Ancak bu grupla ilgili grubun lideri Ömer Şimşek'ten öğrendiğim bir husus var size söylemeden geçemeyeceğim.

Malumunuz olduğu üzere son yıllarda uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı yeni bir boyut kazandı. Bonzai denilen illet, bakkaldan şeker satın alır gibi satın alınmaya ve gençleri zehirlemeye başladı. Ne kadar önlem alınsa da önüne geçilemiyor. Yılanın başını uçurmadan da önüne geçmek mümkün değil.

Uyuşturucu madde bağımlılığına ilişkin yaş ortalaması her geçen gün aşağılara çekilirken, bu büyük bir toplum sorununu da gözler önüne seriyor.

İşte Grup Kaşıks, buraya da el atmış. Şu an, milyonları ekranlara kilitleyen, yaptıkları yöresel dans gösterileri ile halkın büyük beğenisini kazanan o ekibin içerisinde önceden madde bağımlısı olup da bu bağımlılıktan kurtarılmış olan 4 genç kardeşimiz bulunuyormuş.

Sevindik, biz işin bu boyutlara ulaşabileceğini düşünmüyorduk.

Dans, onlar için terapi gibi olmuş. Bir taraftan ilaç tedavisi görürken, bir taraftan da grup içerisindeki etkinliklere katılarak sosyalleşmişler. 4 gencin kötü yoldan döndürülmesine vesile olmuşlar. 4 genç kardeşimizi kurtarmışlar. Bundan daha büyük bir mutluluk ve daha büyük bir hayır olamaz...

Dahası, sokaklarda pamuk şeker satarak evinin geçimini sağlamaya çalışan yetim çocukların da elinden tutmuşlar. İşte o yetim çocuklar izlerken bizleri eğlendiriyor. Görsel bir şölen sunuyor.

Aslında amaçları ellerine kaşıklarla sahneye çıkıp gerdan kırmak değil! Bunu, Ömer Şimşek'le olan sohbetimizde daha iyi anladım.

Dertleri var bu insanların.

Hem Konyalılık bilinci ve duruşu ile Konya'nın adını farklı bir alanda daha duyurmak, Konya'nın kültürünün tanınır ve bilinir olmasına katkı sağlamak; hem de yukarıda bahsettiğim, kötü yollara evirilme potansiyeli olan gençlerin elinden tutup onları bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

Bu milletin dertleriyle dertlenen insanlar ancak bu millete faydalı olabilirler. Allah başarılarının devamını nasip etsin.

Mesnevi'den:

“Acı tatlı, bu gözle görünmez. Basiret ehli onları, akıbet penceresinden görmeyi bilir.”