Kıymetli okurlarım bir ramazanın daha sonuna yaklaştık. Rabbim bu mübarek günlerin tekrarını göstersin inşallah. Bize oruç tutabilecek sağlık sıhhat veren Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Bizler de gazeteciler olarak ramazan ayını dolu dolu yaşadık. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen iftar programlarına katılarak iftar heyecanına ortak olduk.  26. orucumu perşembe günü Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ile birlikte NEÜ Meram Köyceğiz’de bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Tahir Büyükkörükçü Erkek Öğrenci Yurdunda öğrencilerle birlikte açtık.

İl Müdürümüz yurda girdiği andan itibaren öğrencilerle yakından ilgilenerek onların talep ve isteklerini diledi, ramazan aylarını ve yaklaşan bayramlarını tebrik etti. Gittiğimiz yurt otel konforundaydı ve her şey oldukça güzeldi. İl Müdürümüz ile birlikte yemekhane kısmına geçtiğimiz de iftar saatinin yaklaşması sebebiyle Türkiye’nin dört bir tarafından Konya’ya eğitim almak için gelen öğrenci kardeşlerimizin yemeklerini sırasıyla aldığına şahitlik ettik. Yemekhaneye girdiğim an itibariyle zengin menü dikkatimden kaçmadı. Yurtlarda   öğrenciler için en güzel yemeklerin yapıldığına da bu ziyaretimde şahit oldum. Öğrenci kardeşlerimin kaldıkları yurttan aldıkları hizmeti gördükçe onlar adına oldukça memnun oldum. Yine ramazan ayında evlerinden uzakta olan öğrencilerin aile hasretini de dindirmek adına Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakan Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve ekibinin ramazan boyunca iftar sofralarında gençlerle bir araya gelmesi de gençliğe verilen değerin bir göstergesiydi. Özellikle öğrencilere ikram edilen yemeklerin tadı ve lezzeti de oldukça güzeldi.

Sohbet ortamında öğrendiğim şu güzel bilgiler de beni oldukça memnun etti. Konya, Türkiye’nin en fazla GSİM yurduna sahip ili durumunda. Yine Konya, 17 Gençlik Merkezi ile Türkiye’de birinci sırada. Mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun çalışma sürdüren Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakan Yardımcıları, Daire Başkanlarının yanı sıra Konya’da orucumu birlikte açtığım Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve ekibini kutluyorum. Bu vesile ile GSİM Yurtlarında kalan öğrenciler ile evlatları ve kardeşleri gibi bire bir ilgilenen ve en iyi hizmeti sunmak için çalışma gösteren GSİM çalışanlarını kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

KONYA’DA RAMAZAN BİR BAŞKA GÜZEL YAŞANDI

On iki ay içerisinde öyle bir ay vardır ki, diğer on bir ayın sultanı olarak nitelendirilir. İşte bu ay mü'minlerin günahlarını affettirmek için azami gayret gösterdiği, mükâfatların arttığı rahmet ve mağfiret ayı olan ramazan ayıdır. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı, yardımlaşmanın arttığı aydır. Elhamdülillah Konya’da da ramazan ayı ayrı bir güzel geçti. Başta Vali Vahdettin Özkan olmak üzere Konya’mızın protokol üyeleri iftar sofralarında mesai arkadaşları ile buluştu, ihtiyaç sahibi aileler ile birlikte iftarlar yaptı, teravih buluşmaları ile camilerde cemaatle buluştu. Konya’da ramazan bir başka güzel yaşandı. Konya’da yardım kuruluşları ve hayırseverler ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Konya İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde başta Müftülerimiz olmak üzere müftülük personelleri ile imamlarımız, vaiz ve vaizeler, yoğun mesai harcadı. Allah hepsinden razı olsun.  Konya’daki bu birlik ve beraberlik daim olsun inşallah.

YENİGÜN GAZETESİ OLARAK RAMAZANA DAMGA VURDUK

Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Konya Yenigün gazetesi, şehre ve ülkeye değer katmayı sürdürüyor. Şehrin ekonomik, kültürel, sosyal yapısını ileri taşıma hedefiyle önemli çalışmalar yürüten Yenigün, özel haberlerle kamuoyuna ışık tutarken, çıkardığı eklerle de yayıncılık hayatına farklı bir bakış getiriyor. Bu kapsamda, ramazan ayında yaptığı farklı çalışmaları gelenek haline getiren Yenigün, bu ramazan ayında da dolu dolu içeriklerle okuyucularla buluştu. Bu kapsamda, ramazan ayında yaptığı farklı çalışmaları gelenek haline getiren Yenigün, bu ramazan ayında da dolu dolu içerikler ise Gurbetteki Konyalılar, Hafız ve Hafızlık Kurumları, Kardeş Şehirler, Konya İçindeki Hemşehri Dernekleri, Oradaydım, Uluslararası İmam Hatip Mezunları ve vefa sayfamıza destek veren ve bu güzel sayfaları hazırlayan mesai arkadaşlarımı kutluyorum. Şimdiden siz kıymetli okuyucularımın, tüm ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar; bayramın ülkemize ve insanlığa huzur, sağlık, başarı ve mutluluk getirmesi dileklerimle, saygılar sunarım.