Hesapta sigaradan daha zararsızdı! Elektronik sigara gerçekten güvenli mi?
Hesapta sigaradan daha zararsızdı! Elektronik sigara gerçekten güvenli mi?
İçeriği Görüntüle

VATANDAŞ EKİPLERİN YETERSİZLİĞİNE İSYANDA!

Çumra Devlet Hastanesi’nde uzun süredir devam eden uzman doktor eksikliği, ilçe sakinlerinin sabrını taşırma noktasına getirdi. Bölge halkının en temel hakkı olan sağlık hizmetine erişimde yaşadığı aksaklıklar gün geçtikçe büyüyor. Hastanedeki mevcut durumu sert bir dille eleştiren vatandaşlar, Cildiye polikliniğinde doktor bulunmadığını, Kardiyoloji bölümünde ise yaklaşık üç aydır hiçbir uzmanın görev yapmadığını dile getiriyor. Kalp hastalarının basit bir ilaç yazdırma veya rapor yenileme işlemi için bile Konya merkezdeki hastanelere mekik dokumak zorunda kalması tepkileri artırıyor.

MUAYENE RANDEVUSU ALMAK İMKANSIZ HALE GELDİ

İlçedeki sağlık krizinin boyutu diğer branşlarda da kendini gösteriyor. Kadın Doğum polikliniğinde tek bir doktorun hizmet vermeye çalışması sağlık hizmetlerinin niteliğini düşürürken, Kulak Burun Boğaz bölümünde randevu bulmanın neredeyse imkânsız hale geldiği belirtiliyor. Bölge sakinleri, randevu sırası gelene kadar hastaların kendi imkanlarıyla iyileşmek zorunda kaldığını vurgulayarak durumun trajikomikliğine dikkat çekiyor. Mevcut dört Dahiliye uzmanından ikisinin yakın zamanda kurumdan ayrılacak olması ve yerlerine yeni atama yapılıp yapılmayacağının belirsizliğini koruması ise endişeleri katlıyor.

SAĞLIK YÖNETİMİNE SERT ELEŞTİRİ: REZALET NE ZAMAN SONA ERECEK?

Daha önce verilen "kadrolar tamamlanacak" sözlerinin tutulmadığını ifade eden Çumralılar, hastanedeki yaprak dökümünün sadece seyredilmesinden son derece rahatsız. Yapılan tüm vaatlere rağmen hekim kadrosunun sürekli kan kaybetmesi, yerel sağlık yönetiminin organizasyon ve planlama kabiliyetini de tartışmaya açıyor. Yaşanan mağduriyet karşısında seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve T.C. Sağlık Bakanlığı'ndan boş kadroların doldurulması ve bu rezilliğin sona erdirilmesi ivedi bir şekilde talep ediliyor.

Muhabir: Tülin Şeker