Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın 240 binden fazla yerel yönetimin temsil edildiği Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilmesini değerlendirdi. Erdoğan, söz konusu başarının Türkiye'nin uluslararası alandaki görünürlüğünü güçlendireceğini belirterek, "7 yıllık yoğun bir diplomasinin sonucunda gelen bu başarının Türkiye'nin uluslararası görünürlüğünü daha da artıracağına inanıyorum." dedi.

Konya'da zam üstüne zam! Simit ve etliekmekten sonra o ürüne de zam geldi
Konya'da zam üstüne zam! Simit ve etliekmekten sonra o ürüne de zam geldi
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaskani Tebrik 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Sert Eleştiri

Erdoğan, açıklamasında muhalefet belediyeleri ile AK Parti belediyelerini de kıyaslayarak, "Muhalefet belediyeleri para kuleleriyle, baklava kutularıyla, milyonlarca avroluk rüşvet pazarlıklarıyla gündeme gelirken, bizim belediyelerimizin uluslararası başarılarla gündeme gelmesi ayrıca takdire şayandır. Zihniyet ve vizyon farkını ortaya koyan çok önemli bir göstergedir." ifadelerini kullandı.

Başkan Altay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Uğur İbrahim Altay’dan teşekkür mesajı geldi. Altay, Cumhurbaşkanı’nın tebrik ve desteklerinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek bu görevin aynı zamanda önemli bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Altay, açıklamasında: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrikleri, takdirleri ve güçlü destekleri bizler için büyük bir gurur, aynı zamanda büyük bir sorumluluktur.” dedi.

“Emanet” vurgusu: Konya modeli dünyaya taşınacak

Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini bir emanet olarak gördüğünü ifade eden Altay, Türkiye’nin yerel yönetim anlayışını uluslararası platformda temsil etmeyi hedeflediğini söyledi. Altay, “Ülkemizin yerel yönetim tecrübesini, eser ve hizmet belediyeciliği anlayışını ve Konya Modeli Belediyeciliği dünyada en güzel şekilde temsil etmek için bu görevi bir emanet olarak görüyorum.” dedi. Altay açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek. “Bizlere her zaman yol gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyor; Rabbimden bu önemli görevde mahcup etmemesini niyaz ediyorum. Ülkemize, milletimize ve Konya’mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA