Finansal piyasalarda güvensizlik oluşturmayı hedefleyen ve tasarruf sahiplerini tedirgin eden dedikodulara ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi net bir bilgilendirme metni yayımladı.

SERMAYE PİYASALARINDAKİ GELİŞMELER BES'İ OLUMSUZ ETKİLEDİ Mİ?

Sosyal medyada dolaşıma sokulan spekülatif içeriklerde, borsa ve sermaye piyasalarındaki hareketlilik gerekçe gösterilerek vatandaşların birikimlerini sistemden çekmeye başladığı öne sürülmüştü. Konuyla ilgili resmi verileri kamuoyuyla paylaşan yetkililer, sistemde herhangi bir olumsuz gidişatın bulunmadığını ve kitlesel çıkış iddialarının tamamen asılsız olduğunu kesin bir dille duyurdu. Güncel finansal göstergeler ve katılım istatistikleri detaylıca incelendiğinde, iddia edilenin aksine sisteme olan güvenin arttığı ve büyüme ivmesinin kararlılıkla devam ettiği gözler önüne serildi.

SON BİR AYDA 100 BİNDEN FAZLA YENİ SÖZLEŞME İMZALANDI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklanan resmi veriler, ortaya atılan dedikoduları rakamlarla çürüttü. Son bir aylık zaman dilimi değerlendirildiğinde, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde 100 binden fazla net sözleşme artışının kayıtlara geçtiği belirtildi. Bu artışla birlikte fon büyüklüğünde ve katılımcı sayısında rekor tazeleyen sisteme çok ciddi miktarda yeni taze kaynak girişi sağlandığı aktarıldı. Sistemin sunduğu cazip avantajlar ve devlet desteği sayesinde vatandaşların uzun vadeli birikim tercihlerinde ilk sıralarda yer almayı sürdürdüğü ifade edildi.

DEVLET KATKISI VE GÜVEN VURGUSU: ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN

Azerbaycan’daki karara Konya’dan tepki: Kardeş ülkeye dikkat çeken çağrı!
Azerbaycan’daki karara Konya’dan tepki: Kardeş ülkeye dikkat çeken çağrı!
İçeriği Görüntüle

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin sunduğu yüzde 30'luk devlet katkısı, sağladığı yüksek güven ortamı ve sunduğu finansal istikrar ile büyümesini güçlü bir şekilde sürdürdüğü vurgulandı. Kamuoyunu asılsız paylaşımlarla yanıltmayı, piyasalarda yapay bir panik havası estirmeyi ve huzursuzluk oluşturmayı hedefleyen spekülatif içeriklere karşı vatandaşlar dikkatli olmaya davet edildi. Yetkili kurumlar, tasarruf sahiplerinin kulaktan dolma haberler ve kaynağı belirsiz sosyal medya iddiaları yerine yalnızca yetkili resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate almaları gerektiğinin önemle altını çizdi.

Muhabir: Ali Emir Arslan