Yazar Keskin, kitapları hakkında yaptığı açıklamada, “Kırmızı Kar” romanını duyduğu gerçek olaylardan etkilenerek kurguladığını, kitabın adını duyanların ilk tepkisinin “Kırmızı kar olur muymuş?” sorusu olduğundan bahsetti. Orta Anadolu’daki bir köyde yaşanan bazı olayları roman tekniği kullanarak yazdığını ifade eden Keskin, insanların hayat çizgisinde basit olarak görünen alelade mevzuların bile farklı sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nasıl ilân edildi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nasıl ilân edildi?

“İstampulga Keterbiz” isimli romanının ismiyle çok dikkat çektiğini, bu ismin Karaçay Türkçesi olduğunu ama kitabın İstanbul Türkçesi ile yazıldığını söyleyen Keskin, bu romanı kurgularken Kafkasya’ya, Almanya’ya ve güzeller güzeli İstanbul’a dair farklı hayaller ile tarihi gerçekler arasında okurlara seyahat ettirmeyi, düşüncelerini ve hatta belki de yanlış bildiklerinin doğrularını roman kurgusu içerisinde anlatmaya çalıştığını dile getirdi. Keskin; “Bambaşka bir dünyada hiçbir şeyden haberi olmadan yaşayan bir kişinin annesinin ölümüyle birlikte tahayyül edemeyeceği bilgilere ulaşması ve bambaşka bir dünyaya doğru kucak açarken tarihe mal olmuş bilmediği birçok insanın da kendi geçmişiyle ilintili olduğunu şaşkınlıkla öğrenecek” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: Birkan Bakay