DÜNYA BANKASI FİNANSMANIYLA BEYŞEHİR GÖLÜ İÇİN DEV PAYDAŞ BULUŞMASI

Uluslararası standartlarda yürütülen bu çevre yatırımı, "Yeşil ve Geleceğin Şehirleri Projesi - GFC" çatısı altında şekilleniyor. Finansmanının Dünya Bankası tarafından karşılanması planlanan projeler için Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi Eğitim Binası Toplantı Salonu’nda kapsamlı bir Paydaş Katılım Planı Toplantısı düzenlendi. Sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğü organizasyonda; teknik detaylar, çevresel etki değerlendirmeleri ve yatırımın bölge ekolojisine sağlayacağı kazanımlar katılımcılara detaylarıyla aktarıldı.

A W771881 02

KÖŞK ATIKSU ARITMA TESİSİ İLE YERLEŞİM YERLERİNİN ATIKLARI DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Yapılan sunumlarda ilk olarak Hüyük ilçesine bağlı Köşk, Selki ve İmrenler mahallelerini kapsama alanına alan Köşk Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ele alındı. Yerleşim yerlerinden kaynaklanan evsel atıksuların doğaya rastgele salınmasını önleyecek olan bu tesis, modern arıtma teknolojileriyle donatılacak. Tesisin tam kapasiteyle faal hale geçmesiyle birlikte, bahsi geçen üç büyük mahallenin evsel atıkları çevreye, toprağa ve yeraltı sularına zarar vermeden standartlara uygun biçimde arıtılacak.

KIRELİ ATIKSU ARITMA TESİSİ DERE YATAKLARINI VE GÖLE ULAŞAN SULARI TEMİZLEYECEK

Akşehir’de seralar ve böğürtlen tesisleri yerinde incelendi!
Akşehir’de seralar ve böğürtlen tesisleri yerinde incelendi!
İçeriği Görüntüle

Havzadaki bir diğer stratejik hamle ise Kıreli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi olarak öne çıkıyor. Bu yatırım sayesinde Hüyük ilçesinin Kıreli, Çavuş, Tolca, Göçeri ve İlmen mahallelerinde oluşan evsel atıksular tek bir merkezde toplanarak arıtma sürecinden geçirilecek. Projenin temel gayesini, kontrolsüz şekilde doğaya salınan ve alıcı ortam niteliğinde olan dere yataklarını kirleten unsurların ortadan kaldırılması oluşturuyor. Böylelikle dereler vasıtasıyla Beyşehir Gölü’ne ulaşan kirleticilerin önü kesilerek, gölün su kalitesi ve biyoçeşitliliği uzun vadeli olarak koruma altına alınacak.

Kaynak: İHA