Beslenme çantası dediğimiz de aslında hep okula giden öğrenciler başrolde oluyor. Bu hafta ki yazımda yetişkinlerin iş yerindeki beslenme çantalarında neler var onlara örnekler verelim istedim.

Sabah kahvaltılarının yerini birçok kişide yarım saat daha fazla uyku alıyor. Bunun yüzünden sabah kahvaltıları simit, poğaça ve meyve suları yer alıyor. Uykunuzdan ödün vermeden akşamdan hazırlayıp kahvaltınızı beslenme çantasına ekleyebilirsiniz. Çeşit ekmeklere sandvinç yapabilirsiniz. İçerisine peynir, yeşillik, yağlı tohumlar ekleyerek ve yanında sağlıklı içecek olarak süt veya kefir ekleyebilirsiniz. Öğle yemeğine fazla yük binmemesi için kuşluk ara öğün yapılabilir. Bu evre de meyve, süt grubu, yağlı kuruyemişler eklenebilir. Belenme çantası için öğle yemeklerin de dışarda söylüyor isek, akşamdan hazırlamış olduğumuz beslenme çantalarına bol yeşillikli salata içerisine haşlanmış kurubaklagiller yanında yoğurt ve ekmek şeklinde tüketebilirsiniz. Ya da eğer sabah kahvaltı yapmış isek öğle yemeğinde çeşit ekmeklerle sandvinç yapabilirsiniz. Başka bir öneri olarak yoğurt, yulaf, meyve şeklinde öğle yemeklerinizi beslenme çantasına hazırlayabilirsiniz. Akşam yemeğine binen yükü azaltmak için ikindin kahvaltısını da beslenme çantalarınıza ekleyebilirsiniz. Çeşit gevrek veya çeşit kurabiyeler sütlü kahvenizin ya da kefirinizin yanına ekleyebilirsiniz. 

Beslenme çantalarına ek olarak bitki çayları ve suyunuzu da koymayı unutmayın. Unutmayın ana öğünlere binen yükü azaltmak için küçük ara öğünleri her zaman beslenmenize ekleyin. Yeterli ve dengeli beslenmenin en altın kuralı beslenme çantalarınızı rengarenk hazırlamaktır.

Rafine şeker, fazla tuz, yağlı besinler, paketli ürünler tercih etmektense sağlıklı beslenme çantaları hazırlayın kendinize. Bilinçli tüketim bizi geleceğe daha sağlıklı getirecektir. Tüketeceğiniz hazır besinler, diyabet, kanser, obezite gibi hastalıklara yol açabilir. Yüksek yağ içeren bir beslenme planının ‘fizyolojik ve biyolojik süreçlerin tamamı’ olarak bilinen sirkadyen ritmi de bozduğu çalışmalarda ortaya konulmuştur. Mevsimin de sebze ve meyveyi tüketmeye özen gösterin.  Paketli ürünlerde ambalaj okumaya alışarak daha sağlıklı neler tüketebileceğinizi öğrenin.

Aç kalmayın, kan şekerinizin düşmemesi için küçük sağlıcaklı öğünler yapın. Sürekli metabolizmanızı çalıştırmak için sık öğünler yapın.

Sağlıcakla kalın…