Büyük Birlik Partisi (BBP) Çumra Seçim Koordinasyon Merkezi partililerin ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen açılışa BBP Konya İl Başkanı Avukat Abdülhamit Kutalmış Özcan, BBP MKYK Üyeleri Av. Cemal Erkoç, Av. Kazım Birtane, Konya Alperen Ocakları Başkanı Av. Muhammet Çağrı Türk, BBP Çumra İlçe Başkanı Yaşar Uğur, BBP Konya Milletvekili Adayları Osman Seçgin, Hacer Atasagun, İsmail İnlidere, Av.Seyit Özcan, Alper Kutsal Köz, Doğan Satı ,Çumra Belediye Başkanı Avukat Recep Candan ile çok sayıda davetli partili ile vatandaş katıldı. BBP Konya İl Başkanı Avukat Abdülhamit Kutalmış Özcan, BBP Konya İl Başkanlığı olarak gece gündüz demeden sahada seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

6-6-2

‘ÇUMRALILARIN PARTİMİZİ MECLİSE TAŞIYACAĞINI İNANIYORUZ’

Çumralıların Büyük Birlik Partisi’ni meclise taşıyacağını inandığını ifade eden BBP Konya Milletvekili Adayı Osman Seçgin, “Yerli teknoloji üretimi için üniversitelere özel görevler vereceğiz.  Üniversitelerin özel sektör şirketleriyle iş birliklerinin daha çok gelişmesi için kurullar oluşturacağız.  Tarım arazilerinin imara açılmasını engelleyeceğiz.  Tarım arazilerinin miras veya satış yoluyla bölünmesine izin vermeyeceğiz.  Belirli bir alanın altındaki tarım arazilerinin toplulaştırılması için gerekli hukuki alt yapıyı oluşturacağız. Tarımla uğraşan küçük çiftçinin eğitimi ve yapmış oldukları tarımsal faaliyetin verimli olması için ücretsiz danışmanlıklar sağlayacağız.  İklim etkisinin en aza indirilmesi için başta sulama olmak üzere gerekli alt yapıyı hızla hayata geçireceğiz. Mazottan alınan Özel Tüketim Vergisini ve tarımsal faaliyetler için katlanılan harcamalar üzerindeki vergileri ya kaldıracağız ya da minimum seviyeye çekeceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da

‘HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

BBP Konya Milletvekili Adayı Avukat Seyit Özcan da ölçek işletmeciliğini geliştirerek hayvancılıkta dünyada sayılı ülkeler arasına gireceklerini belirterek, “Tarımın tamamına ait üretim, verimlilik-kârlılık hedeflemesiyle, bin baştan oluşan 25 bin besi çiftliği ve sanayisi ile yine ortalama bin baştan oluşan 5 bin Süt İşleme Sanayi projelerini uygulamaya koyacağız. Doğru parametrelerle üretilmesi halinde pazarlama problemi olmayan tek ürün gıda ürünleridir. Ülkemizin ihtiyacı karşılandıktan sonra, dünyanın dört bir yanına bu ürünler kolayca satılacaktır. Ülkemiz sahip olduğu coğrafi konumu, mevsim ve iklim özellikleri dolayısıyla çok kısa zamanda dünyanın önemli tarım ve hayvancılık ürünleri üreten bir ülkesi haline gelecek. Sadece tarım ve hayvansal ürünlerin üretim miktarında ve katma değerinde meydana gelen artışla ülkemizin kalkınmasına çok büyük katkı sağlanacak. Damızlık yetiştirilmesi için özel bir program uygulanarak, iyi kalitede ve cins damızlık kullanımının etkin bir şekilde sağlanması için, sayısal planlamalara göre bölgeler oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: Birkan Bakay