Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) programları kapsamında gerçekleştirdiği ABD ziyareti çerçevesinde New York’a gitti. Uluslararası alanda üstlendiği önemli görevlerle dikkat çeken Başkan Altay, uluslararası diplomasi ve yerel yönetimler düzeyinde kritik başlıkların ele alınacağı üst düzey toplantılarda hem Türkiye’yi hem de Konya’yı temsil edecek.

URBAN 20 ZİRVESİ’NDE YEREL YÖNETİMLERİN GELECEĞİ KONUŞULACAK

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanı ve COP31 Şehirler ve Yerel Yönetimler Elçisi unvanlarıyla temaslarını sürdüren Başkan Uğur İbrahim Altay, New York’taki programı kapsamında Urban 20 Belediye Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Dünya genelinden kent liderlerinin bir araya geleceği bu stratejik zirvede, kentsel sürdürülebilirlik, yerel kalkınma ve küresel ölçekte şehirlerin karşılaştığı meydan okumalara yönelik çözüm önerileri masaya yatırılacak.

İKLİM KRİZİNE KARŞI KENTSEL ISI DİRENÇLİLİĞİ MASADA

Başkan Altay, New York temasları dahilinde küresel iklim kriziyle mücadele açısından büyük önem taşıyan bir diğer uluslararası oturuma daha katılım sağlayacak. Dünya Meteoroloji Örgütü, Birleşmiş Milletler Afet Riskinin Azaltılması Ofisi ve Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-Habitat) ortaklığında düzenlenen kentsel ısı dirençliliği toplantısında yer alacak olan Altay, iklim değişikliğinin kentler üzerindeki olumsuz etkilerine karşı geliştirilen dirençlilik stratejilerini değerlendirecek.

"ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN HAYIRLI SONUÇLARA VESİLE OLSUN"

Sürücülerin dikkatsizliğine yer yok: Şehrin en işlek caddelerinden birinde kritik trafik düzenlemesi başladı!
Sürücülerin dikkatsizliğine yer yok: Şehrin en işlek caddelerinden birinde kritik trafik düzenlemesi başladı!
İçeriği Görüntüle

New York’taki temaslarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, küresel ölçekte yürütülen bu diplomasi trafiğinin ve toplantıların önemine vurgu yaptı. Gerçekleştirilecek temasların ve kurulacak uluslararası iş birliklerinin hayırlı neticeler doğurmasını temenni eden Başkan Altay, bu önemli zirvelerin hem ülkemiz hem de Konya için hayırlı sonuçlara vesile olmasını diledi.

Muhabir: Tülin Şeker