BOZKIR’DA KÜLTÜR VE SANAT RÜZGARI ESİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Sazımda Söz Var" temalı Konya Kültür Günleri, ilçelerdeki coşkusunu sürdürüyor. Organizasyon kapsamında Bozkır ilçesini ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hemşehrileriyle buluşarak yaz akşamlarını renklendiren etkinliklere katıldı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Başkan Altay, merkezde sunulan tüm imkanları ilçelere de taşımayı hedeflediklerini belirtti. Çocukların zihninde güzel hatıralar bırakmayı amaçladıklarını vurgulayan Altay, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayan Bozkırlılara teşekkürlerini iletti.

Whatsapp Image 2026 08 03 At 11.52.33

BÜYÜKŞEHİR YASASIYLA İLÇELERDE YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR

2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilçelerde yeni bir dönemin başladığına işaret eden Başkan Uğur İbrahim Altay, yatırımların katlanarak devam ettiğini ifade etti. Hizmet sürecinin meslek edindirme kurslarıyla başlayıp şehir konakları, otogar binaları, itfaiye ve altyapı projeleriyle güçlendiğini hatırlatan Altay, bugün kültür ve sanat faaliyetlerinin de aynı kalitede ilçelere ulaştırıldığını söyledi. Merkezdeki çocukların ve kadınların faydalandığı nitelikli imkanların ilçelerdeki vatandaşlara da sunulması için çalıştıklarını dile getiren Altay, 2014’ten bu yana önemli mesafe katettiklerini ancak yapacak daha çok işlerinin olduğunu vurguladı.

Whatsapp Image 2026 08 03 At 11.52.33 (2)

BOZKIR BELEDİYE BAŞKANI KARABULUT’TAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Etkinlikte söz alan Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut ise Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye sağladığı katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göreve geldiği günden bu yana parti ayrımı gözetmeksizin kendilerine destek veren Başkan Altay’a teşekkür eden Karabulut, son dönemde ilçeye kazandırılan yatırımlara değindi. Yaklaşık 500 milyon liralık dev bir yatırımla hayata geçirilen Grup Suyu projesinin açılışını gerçekleştirdiklerini ve sosyal donatı alanlarını ilçeye kazandırdıklarını belirten Karabulut, bu anlamlı organizasyon için emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Yaralı Kızıl Şahin son anda kurtarıldı: Karapınar’da duyarlı çiftçiden örnek hareket
Yaralı Kızıl Şahin son anda kurtarıldı: Karapınar’da duyarlı çiftçiden örnek hareket
İçeriği Görüntüle

ETKİNLİKLER AĞUSTOS AYI BOYUNCA İLÇELERİ GEZECEK

Konserlerden çocuk yarışmalarına, aile atölyelerinden çeşitli sahne gösterilerine kadar renkli görüntülere sahne olan programda Bozkırlılar unutulmaz bir gün geçirdi. Kadınhanı, Cihanbeyli ve Akşehir ile devam eden Konya Kültür Günleri serisi, Ağustos ayı boyunca hafta sonları farklı ilçelerde vatandaşlarla buluşmaya devam edecek. Takvim dahilinde organizasyon sırasıyla Yunak, Sarayönü, Beyşehir, Seydişehir, Çumra, Ereğli ve Karapınar ilçelerinde kurulacak sahnelerle Konyalıları ağırlayacak.

Kaynak: KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ