Konya cimnastik takımı Türkiye’nin en iyileri arasında!
Konya cimnastik takımı Türkiye’nin en iyileri arasında!
İçeriği Görüntüle

Aile Mesleğinden Dünya Şampiyonluğuna

Dedesi, babası, amcası, dayısı ve ağabeyleri güreşçi olan bir ailede büyüyen 29 yaşındaki milli güreşçi Fazlı Eryılmaz, ata sporuna 12 yaşında Tokat Güreş Eğitim Merkezi'nin seçmelerine katılarak adım attı. Altyapıdan itibaren gösterdiği performansla milli takıma seçilen Eryılmaz; 2020 Bireysel Dünya Kupası, 2021 Dünya Güreş Şampiyonası ve Konya’daki 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda bronz madalyalar kazanarak uluslararası minderde rüştünü ispatladı. Son olarak Ankara’da düzenlenen Keçiören Büyükler Karakucak Güreşi Dünya Şampiyonası’nda 75 kiloda mücadele eden milli sporcu, finalde Azerbaycanlı rakibini devirerek altın madalyayı boynuna taktı.

Günde 5-6 Saat Çalışarak Geleceğe Hazırlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyespor forması altında kazandığı dünya şampiyonluğuyla büyük bir gurur yaşayan milli güreşçi, başarısının arkasında disiplinli bir çalışma temposunun yer aldığını vurguladı. Günde sabah ve akşam olmak üzere 5-6 saat antrenman yaptıklarını belirten Eryılmaz, kariyerinde pes etme kavramına asla yer olmadığını dile getirdi. Yeni kulübüyle ilk büyük başarısını yakalayan sporcu, kürsünün en üst basamağında İstiklal Marşı'nı dinletmenin kendisi için tarif edilemez bir duygu olduğunu söyledi.

Büyük Hedef: Olimpiyat Kürsüsü

Karakucak şampiyonluğunun ardından asıl kulvarı olan minder güreşinde de zirveyi hedefleyen Fazlı Eryılmaz, en büyük hayalinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu vurguladı. Los Angeles 2028 Olimpiyatları'nda Türkiye’ye madalya kazandırmayı ilk hedefi olarak belirleyen milli güreşçi, bunun yanı sıra kariyerine Avrupa ve dünya şampiyonlukları da eklemek istiyor. Bursa Büyükşehir Belediyespor yönetimi de tecrübeli güreşçiyle birlikte bu uzun ve meşakkatli olimpiyat yolculuğunda sonuna kadar yürüyeceklerini ifade ediyor.

Kaynak: AA