Kendi evinde ağırladığı Alanya 1221 karşısında etkili bir oyun sergileyen ekip, rakibini 3-1’lik skorla mağlup ederek sezonun ilk üç puanını hanesine yazdırmayı başardı. Müsabakanın bitiş düdüğüyle birlikte tribünlerde ve camiada büyük bir sevinç dalgası yaşanırken, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın değerlendirmesinde teknik heyetten çarpıcı açıklamalar geldi. Zorlu bir hazırlık döneminin ardından gelen bu galibiyet, kulübün geleceğe umutla bakmasını sağladı.

Doktor olmadı ama dünya şampiyonu oldu!
Doktor olmadı ama dünya şampiyonu oldu!
İçeriği Görüntüle

1922 AKŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ NİYAZİ KART KARŞILAŞMAYI DEĞERLENDİRDİ

Alanya 1221 mücadelesinin ardından kameraların karşısına geçen 1922 Akşehirspor Teknik Direktörü Niyazi Kart, elde edilen 3-1'lik zaferi ve takımın genel durumunu detaylıca ele aldı. Yaşanan süreçlerin sanıldığından çok daha çetin geçtiğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, yönetim ve yerel idarecilerin gösterdiği üstün çabaya dikkat çekti. Yönetimin ve belediyenin kulübü ayakta tutmak adına büyük fedakarlıklara imza attığını ifade eden Kart, lige katılım durumlarının dahi kısa bir süre öncesine kadar belirsizliğini koruduğunu söyledi. Lisans engelleri ve hazırlık süreci nedeniyle yaşanan aksaklıkların camiada doğal bir sabırsızlık yarattığını belirten teknik adam, sabır gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

SAHADAKİ OYUN VE SON DAKİKA UYARILARI

Mücadelenin teknik analizine değinen Niyazi Kart, takımın sahaya yansıttığı performanstan genel anlamda memnun olduğunu dile getirdi. İkinci haftadan itibaren daha güçlü ve arzulu bir Akşehirspor izletme sözü verdiklerini hatırlatan başarılı teknik direktör, karşılaşmanın ilk 80 dakikalık bölümünde mükemmele yakın bir futbol sergilendiğini kaydetti. Mücadelenin son 10 dakikasında ise skora paralel olarak bir konsantrasyon kaybı yaşandığını ve bu durumun takıma yakışmadığını belirten Kart, soyunma odasında bu eksikliklerin konuşularak düzeltileceğini vurguladı. Takımın potansiyeline inandığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, her geçen gün daha kolektif bir futbol oynayacaklarının altını çizdi.

Kaynak: SPOR SERVİSİ