TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor, bu hafta çok kritik bir maça daha çıkacak. Bu sezon istenilen performansı bir türlü sergileyemeyen 1922 Konyaspor, alt sıralardan kurtulmak ve ateş hattından uzaklaşmak istiyor. Özellikle hakem hatalarından dert yanan yavru kartallar, bu yüzden birçok maçta puanlar kaybetmişti.

’15 YENİLGİSİ VAR’

 Geriye kalan haftalarda toplamda Teknik Direktör Hakan Ünal yönetiminde 32 maçı geride bırakan pilot takım 9 galibiyet alabildi. Rakipleri ile 8 kez berabere kalan 1922 Konyaspor, sahadan 15 defa mağlup ayrılan taraf oldu. 1922 Konyaspor’un ligde 35 puanı bulunuyor. Yavru Kartalların ligden düşme riski devam ederken, geriye kalan haftalarda oynayacağı maçlar final niteliği taşıyor.

‘SAVUNMA SIKINTILI’

Özellikle savunma anlamında sıkıntı çeken ve gol yollarında istenilen performansı bir türlü sergileyemeyen 1922 Konyaspor, bu sezon 34 gol attı. Sert savunma yapmakta zorlanan yeşil beyazlılar kalesinde ise tam 46 gol birden gördü. 1922 Konyaspor’un eksi 12 averajı bulunuyor. Konyaspor ligde geriye kalan 2 maçı da kazanarak hem puanını yükseltmek hem de averajını düzeltmenin hesaplarını yapıyor.

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti'den Arda Güler açıklaması Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti'den Arda Güler açıklaması

‘MUTLAK GALİBİYET ŞART’

1922 Konyaspor cephesi 16 Mayıs Salı günü deplasmanda oynayacağı Şile Yıldızspor maçında galibiyete odaklandı. 1922 Konyaspor, ligde halen düşme korkusu yaşıyor. Yeşil Beyazlıların Şilespor ile oynayacağı maç ligde kalma adına çok büyük bir öneme sahipken, yeşil beyazlılar antrenmanlarda özellikle taktik çalışmalar üzerinde duruyor. Konyaspor bu maçı kazandığı takdirde ligde kalma adına matematiksel olarak çok büyük bir avantaj sağlayacak.

SAMET AKTAŞ

Editör: Samet Aktaş