Renklibay, hakem hatalarından ötürü puanlar kaybettiklerine dikkat çekti. Adil bir yönetim istediklerini kaydeden Renklibay, TFF’nin bu konuda sorumluluk alması gerektiğine değindi. Emeklerinin heba olduğunu vurgulayan Renklibay, “Artık son damla da taştı. Bizim sabrımız yok emeklerimiz harcanıyor. Bu konuda federasyonun acilen hakemlik müessesesi ile alakalı hamle yapması, eylem planını ortaya koyması lazım.Oyuncularımız bir emek sarf ediyor. Bu emek maalesef hakemler tarafından bir şekilde engellenmeye çalışılıyor. Bu emeğe saygı gösterilmiyor. Dün bunu bir kez daha gördük. Karşılaşmanın ilk yarısında deplasman da 1-0 galip iken futbolcumuz Yaşar Kavas'ın bulunduğu pozisyonda haksız verilen penaltı kararı trajikomikti ve sahada oynanan oyunun son perdesiydi. Pozisyona Hacettepe 1945 Spor futbolcuları bile inanamamıştı hatta bazı futbolcular köşe vuruşu hazırlıkları yapıyordu. Penaltıyı kullanan oyuncu topu dışarı atar ve fair-play ödülüne aday gösterilir tarihe geçer diye düşünmüştüm ama olmadı. Haksız penaltı sonrası futbolcularımızın karşılaşmaya olan güveni sarsılmış, genç ve mütevazi ekipten oluşan futbolcularımız hüsrana uğramıştır ve akabinde oyundan düşmüş ve 2.golü kalemizde görerek haklı galibiyetimiz mağlubiyete dönüşmüştür” dedi.

‘EN FAZLA BİZ MAĞDUR OLDUK’

Genç kadroları olduğunu ve yaşanan olumsuzluklardan takımın etkilendiğini savunan Renklibay, “Devre arasında futbolcularıma yaptığımız moral, motivasyon ve telkinlerimiz ile hem rakibimiz hem de hakem heyetinin karşımızda olduğu bilinci ile sahaya çıkmış yalnız devam eden hakem hatalarından dolayı karşılaşmadan mağlup ayrılmış bulunmaktayız. Sene başından beri maalesef bir yapı var. Haftalardır söylememize rağmen hatalar devam ediyor. Genç kadromuz futbol oynamak istiyor ama maalesef biz hem rakibimiz hem hakem heyeti ile mücadele ediyoruz. Kulübümüz ligde bulunan tek pilot takım olmasından ve diğer takımların hep vilayet takımı olmasından dolayı bu sene itibariyle en fazla mağdur olan takım oldu” diye konuştu.

‘FEDERASYON BU İŞİ ÇÖZMELİ’

1922 Konyaspor’un TFF’ye hakem hatalarıyla ilgili bir dosyayı ileteceğini belirten Renklibay, "Genç futbolcularımızın hakkını ve alın terini futbol federasyonu nezdinde sonuna kadar arayacağım. 55 yıldır futbolun içerisinde olan bir kişi olarak böyle bir penaltı kararıyla karşılaşmadım. Mağlubiyete kılıf aramıyorum. Futbolda galip gelmekte var mağlup olmakta. Hakem hatalarından gelinen nokta artık sabrımızı taşırdı. Bu futbolun artık temiz oynanması ve adil yönetilmesiyle alakalı bir durum. Maalesef bu sene 1922 Konyaspor'umuz belki almış olabileceği 4 galibiyeti hakem hatalarından dolayı alamadı. Kamuoyunda görüntülerini de paylaştığımız verilmeyen gollerimiz, verilmeyen penaltılar, kırmızı kartlar var. Bunları görmemek için artık art niyetli olmak lazım. Artık bunu herkes görüyor. Burada başka bir şey var. Bunu çözecek olan federasyonun kendisi. Gerekli tepkileri gösteriyoruz. Artık bunu bir şekilde çözmeleri gerekiyor” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim