Kadir Şeker, Selçuklu ilçesi Kosova mahallesindeki parkta, bir kişinin sevgilisini darp ettiğini gördü. Şeker, darp edilen kadına yardım etmek istedi. Ancak saldırgan Özgür Duran (32), Şeker'i de darp etti. Bunun üzerine Kadir Şeker kaçmaya başladı. Şeker'i bir süre kovalayan saldırgan, daha sonra yere yatırıp, boğazını sıkmaya başladı. Boğuşma sırasında Kadir Şeker çantasından çıkardığı meyve bıçağıyla kendini savunmak istedi. Bu sırada bıçak saldırganın göğsüne saplandı. Boynundan ve elinden yaralanan genç panik halinde kaçarken, kanlar içinde kalan Özgür Duran, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, kan izlerini takip ederek Şeker'i teyzesinin evinde gözaltına aldı. Genç polisteki sorgusunda, tek amacının dövülen kadını kurtarmak olduğunu, saldırganın kendisini de darp etmesi üzerine olay yerinden kaçtığını ve kendisini kovalayan saldırganla aralarında boğuşma yaşandığını söyledi. Ölen adamın sevgilisi Ayşe D.’de (35), Kadir Şeker'in kendisini kurtarmaya çalıştığı yönünde ifade verdi. Özgür Duran'ın uyuşturucu madde ticareti, yaralama, hırsızlık ve yağma gibi suçlardan 19 suç kaydının olduğu belirtildi. Şeker tutuklandı.

KADİR OLMASAYDI BELKİ DE BİR KADIN CİNAYETİ DAHA YAŞANACAKTI

Olayla ilgili edinilen ilk bilgilere göre Kadir Şeker olaya duyarsız kalmış olsaydı, belki de Konya’da bir kadın cinayeti daha yaşanacaktı. Çünkü sevgilisini öldüresiye döven Özgür Duran’ın kabarık olan suç dosyası, yaşanabilecek acı tablonun da habercisi gibi görünüyordu. Ancak olaya sessiz kalmayarak müdahale eden Kadir Şeker, bir kadın cinayeti daha yaşanmasın diye kendini feda etti. Tüm Türkiye’yi üzen bu olaya duyarsız kalmayan birçok vatandaş, Kadir Şeker’e destek veriyor. İki gündür gündeme oturan olay neticesinde vatandaşlar adli makamların Kadir Şeker için vicdanlı hareket etmesini bekliyor. 

SOSYAL MEDYADAN DESTEK YAĞDI

Kadir Şeker'in bir kadını korumak isterken olayın yaşandığını belirten kadın hakları savunucuları ve diğer vatandaşlar Twitter'da "#kadiricinadalet" etiketiyle serbest bırakılması için kampanya yürütüyor. "#kadiricinadalet" etiketi, Twitter'da gündemin birinci sırasına oturdu. Yine #kadirsucsuzdur twitterleriyle avukatlar, sanatçılar gibi birçok kişi tarafından sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor. 

AVUKATLAR SESSİZ KALMADI

Konya'da üniversiteye hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, parkta sevgilisini döven kişiye müdahale ettiği sırada çıkan boğuşmada şahsı bıçaklayarak öldürdüğü için 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Şeker'in serbest bırakılması için Türkiye’nin dört bir tarafında avukatlar Kadir Şeker’in tutuksuz yargılanması için destek olmak amacıyla davaya müdahil olacaklarını belirten Twitter’ler ve paylaşımlar yaptı.

‘KONYA BAROSU BUGÜN TOPLANIYOR’

Konya Barosu da bugün Başkan Mustafa Aladağ önderliğinde yapacağı toplantı ile Kadir Şeker’e destek vermek için yol haritası hazırlayacak. Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Mustafa Aladağ, “Kadir Şeker’in ailesi tarafından tutulan çok ehil ve liyakat sahibi bir avukatı var. Mesleğinde başarılı meslektaşımız çocuğumuzun avukatlığını üstlendi. Ancak olay nedir, ne değildir, olay basına yansıtıldığı şekilde mi gerçekleşmiştir?  Kullanılan suç aleti sanıldığı gibi meyve bıçağı mıdır? Bu soruların cevaplarının netleşmesi gerekiyor. Görgü tanıklarının henüz ifadelerini henüz bilmiyoruz. Bunların hiçbirinden kimse malumat sahibi değil.  Konya Barosu olarak bunları toparlayacağız. Bu olay meşru müdafaa sınırları içerisinde değerlendirebilir denilebiliyor. Hali hazırda bir avukatı var. O arkadaşımızın oluru ve muvafakati ile ona yardımda bulunacağız. Öncellikle olayı anlamamız gerekiyor. Bizler hukukçuyuz. Hukukçu gibi düşünmek zorundayız. Tüm bilgiler savcılık tarafından toplanıyor. Bizler de edindiğimiz bilgileri kamuoyu ve basın mensupları ile paylaşacağız. Basının aktardığı gibi olay gerçekleşti ise meşru müdafaa içerisinde hareket etti denilebilir. Dolayısıyla ceza almama ihtimali vardır” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim