Enerji tedarik sektöründe ilk olma özelliğine sahip olan MEPAŞKART, Türkiye’nin milli ödeme yönetimi Troy ile MEPAŞ'ın anlaşmalı olan firmalarından indirimli hizmet almaya imkan sağlayan hizmeti müşterilerine sunmaya başladı. MEPAŞKART, PARAM firmasının BDDK tarafından sertifikalandırılmış ve onaylanmış son derece güvenli alt yapısı ile hizmet veriyor. Bankacılık Düzenleme ve  Denetleme Kurumu tarafından 6493 sayılı kanun çerçevesinde lisanslandırılmış ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemleri, ödeme hizmetleri ve elektronik para kuruluşları hakkında kanun çerçevesinde yetkilendirilmiş bir ödeme sistemi. Eylül 2018 ayında hizmete sokulan MEPAŞKART ile MEPAŞ müşterileri onlarca firmadan indirimli alışverişlerini yapabiliyorlar. Ön ödemeli bir kart olmasından dolayı alışveriş yaparken içinde alışveriş tutarı kadar bir bakiyenin daha önceden müşteriler tarafından yüklenmiş olması gerekiyor. Alışveriş sonrasında anlaşmalı kurumun müşterilere sunduğu indirimler MEPAŞKART'a anında iade edilebiliyor. MEPAŞKART, araç yakıtı ihtiyacından giyim sektörüne, teknoloji alışverişlerinden tatil ihtiyacına kadar avantajlı alışverişin hizmetini MEPAŞ müşterinin hizmetine açmış oldu. 

MEPAŞKART ile aynı zamanda MEPAŞ'ın yakın zamanda devreye alacağı DASK ödemeleri, vadeli fatura ödeme imkanı ve  güvence bedeli iadeleri işlemlerde de hizmet kolaylığı sunmak hedefleniyor. 

BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MEPAŞ Genel Müdürü İlker Arslanargun, MEPAŞKART'ın önemini anlattı. "Türkiye'nin ödeme yöntemi Troy çıktı biliyorsunuz. Bunu yaygınlaştırmak istiyoruz ülke olarak. Biz de özellikle Troy özellikli bir kart olmasını istedik, milli olması yönünde. Bu kart ön ödemeli bir kart. 6493 sayılı kanun gereği yetki almış firmalar var. O firmalardan Türk Para ile anlaşarak onlar üzerinden bu kartı çıkardık. Bu karta para yüklüyorsunuz. 750 TL'lik bir limiti var. Ama müşteri olarak bu limiti artırabiliyorsunuz. Yüklediğiniz para ile anlaşmalı firmalardan yaptığınız alışverişlerde indirimler kazanıyorsunuz. Şu anda Mavi, OPEC, Altınyıldız gibi firmalar olmak üzere 20'nin üzerinde firmada geçerliliği var. Kartın kullanım alanı baya geniş. 180 adet iş ortağı ile toplu bir anlaşma yapmak üzere Türk Para firması. Bu yapılırsa kullanım alanı baya genişleyecek. Bu anlaşma tamamlandıktan sonra kartımızı daha hızlı bir şekilde duyurmaya başlayacağız.  Bunu Türk Para tarafı yönetiyor biz de yerelde kullanabileceğimiz indirimler için görüşmelerimizi sürdürüyoruz."

KARTIN KULLANIMI ARTACAK 

Anlaşmalı olunan firma ile aradaki indirim miktarı kadar oranın alışveriş sonunda karta para olarak iade edildiğini vurgulayan Arslanargun, "Bu parayı puan olarak vermiyor direkt olarak iade ediyor. O parayı da nakit olarak çekebiliyorsunuz, bu da bir avantaj" dedi. Bu kartın MEPAŞ hizmetlerinde kullanılmasıyla daha da yaygınlaşmasını hedeflediklerini dile getiren Arslanargun, "Bu daha yeni bir kart. Kendi iç hizmetlerimizde kullanılmaya başlayınca bu hizmeti yaygınlaşmaya başlayacağını düşünüyoruz. Bizim internetten online işlemlerde fatura ödemesinde bu kart kullanılabilecek, güvence ödemelerinde, alternatif ürün satışlarında bu kart kullanılabilecek. Böylece müşterilerimiz indirim avantajı kazanmış olacak. Bu kart özellikle küçük mesken müşterileri için uygun bir kart. Biz şunu da yapacağız; MEPAŞ Kart'la yapılan fatura ödemelerinden puan biriktireceğiz ekstradan. Bu puanlarla müşterimiz faturasını ödeyebilecek. Müşterinin talebine göre bu kartın kullanım alanını belirleyebileceğiz. Hizmet verdiğimiz müşteri gurubuna artı bir hizmet vermek istedik. MEPAŞ Kart almak için abone olmak yeterli. Onun dışında herhangi bir şartı yok. Para yüklemeleri PTT'den yapılabiliyor. Ayrıca MEPAŞ Kart Online Hizmetler üzerinden de yapılabiliyor" diye konuştu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim