İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanlığı 16. Olağan Genel Kurul toplantısı hafta sonunda düzenlendi. Bera Otel’de düzenlenen genel kurula Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Yaşar Köklü, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şubesi Başkanı Süleyman Kamil Akın, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)  İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, İMO Konya Şubesi  geçmiş dönem başkanları, akademisyenler, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bağlı odaların Konya temsilcileri başkanları ile çok sayıda İnşaat Mühendisi katıldı.

‘İSTEDİĞİMİZ TEKNİK ELEMANIN ÖN PLANDA OLAN BİR MÜTEAHHİTLİK YASASI’

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan İMO Konya Şube Başkanı Süleyman Kamil Akın 15.Dönemde üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, moral ve motivasyonlarını arttırmak adına birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu güne kadar hizmet etmiş olan Şube başkanlarına ve yöneticilerine de teşekkür eden Akın, “ Belediyelerimiz ile projeler ile ortak komisyonlar kurduk. Hem proje bazlı çalışan meslektaşlarımız, hem de belediyelerimiz ortak bir formülde projeleri kontrol etmeye başladık.  Beraber kararlar almaya başladık. Yeni ihale yasası ile ilgili bir komisyon kurduk. Komisyondan çok fayda gördük. Komisyonlarda ve Yönetim Kurulunda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük emekler karşılığında rapor hazırladık ve bu raporu Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a teslim ettik. Bizim istediğimiz teknik elemanın ön planda olan bir müteahhitlik yasası.  İmar barışına karşı çıktık. Neden imar barışına karşı çıktığımızın sonuçları yeni ortaya çıktı. Bir yandan kaçak yapılar risk oluşturuyor diye yıkıyoruz, bir taraftan da denetimi yapılmadan kaçak yapılara ruhsat veriyoruz. Bu yapılan binaların ne kadar sağlam ve sağlıklı olduğunu kim kontrol etti? Bu işten de en çok belediyelerimiz zararlı çıkacaktır. Ülkemizde yaşanan ekonomik daralma en çok inşaat sektörünü etkiledi. Buna bağlı olarak da binlerce meslektaşımız işsiz kaldı. Bu işsizliğe bağlı olarak da üniversite bölümleri tarafından en çok tercih edilen ve onurla bahsedilen mesleğimiz artık tercih edilmeyen bir meslek haline geldi. Üniversitelerde bulunan İnşaat Mühendisliği bölümleri için ayrılan kontenjanların anca yüzde 70’i dolarken, yüzde 30’u boş kaldı” ifadelerini kullandı. Gerçekleştiren genel kurulda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İnşaat Mühendisliği mesleğinin önemine dikkat çekerek,  İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Konya Şube Başkanlığı yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Süleyman Kamil Akın başkanlığında İMO Konya’nın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Asil Süleyman Kamil Akın, Mehmet Akalın, Derya Şimşek, Kazim Şingil, Mustafa Alptekin, Ahmet İlker Kaya, Ali Bulmaz. Yedek: Mustafa Kalaycı, Erdem Naltekin, Gamze Doğan, Mehmet Çekiç, Özer Sami Kart, Ali Erbil Telci, Hasan Alperen Yoldaş

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim