Esnaf, vatandaşların kendilerine yaptıkları pazarlıkları alışveriş merkezlerinde yapamadıklarını ve kendilerinin daha çok çeşitli ürün sattıkları konusunda iddialı. Aziziye Mahallesi’nde ayakkabı ve çanta işi ile uğraşan Derya Ayakkabı işletmesi sahibi Mustafa Büyüktunç, geçtiğimiz seneye göre satışlarının bekledikleri kadar yüksek olmadığını, vatandaşların alışveriş merkezlerinde harcadıkları paraları esnafa gelince kısıtladıklarını söyledi. 

“ÇANTA SATIŞLARI GEÇEN SENEYE GÖRE 4’TE 1’İ KADAR”

Geçen seneye göre ayakkabı ve çantada ilginin az olduğunu dile getiren Mustafa Büyüktunç, “Ayakkabıda bu yıl beklentimiz satışları yaptığımızı söyleyemeyiz. Geçtiğimiz yıl ekonomimiz önümüzü görme anlamında daha bulanık olmasına karşın bu yıldan daha fazla satış gerçekleştirdik. Diğer taraftan konfeksiyon fiyatları bu yıl çok yüksek. Fakat ayakkabıda fiyatlarımız aynı olmasına rağmen rağbet düşük. Bu yıl ekinlerimiz güzel oldu. Belki hasat alışverişleri daha başlamamış olabilir. Esnaf olarak her türlü olasılığı düşünür olduk. Bizler dükkanımızda sadece ayakkabı değil, çanta da satıyoruz. Çanta satışlarıma bakarsak geçen yıla göre  neredeyse 4’te 1’i kadar satışlarımız oldu. Biz esnaf olarak büyük alışveriş merkezlerine göre daha çeşitli ve daha ucuz ürünler sattığımızı da belirtmek istiyoruz. Örneğin bir düğün için bir hanımefendi bin lirayla çarşımıza geliyor. Bu paranın 400-500’ünü sadece giyime veriyor. Eşarp, hediyelikler vb alışveriş derken en son ayakkabıcılara geliyor. Tabi sıra bize gelene kadar parası bitiyor ve fiyatı düşürmeye çalışılıyor. Biz zaten çok fazla bir karımız olmuyor. AVM’lerdeki rahatlıkla harcanan paralar küçük esnafa gelince yok” dedi.

“EN ÇOK SATILAN ÜRÜN SANDALET”

Ayakkabı fiyatları hakkında bilgi veren Büyüktunç, “Stiletto ayakkabımız 50 TL ile 80 TL arasında satılıyor. Abiye ayakkabılar 100 TL-150 TL arasında, günlük hayatta giyilecek ayakkabılar ise 50 TL ile 70 TL arasında veriliyor. Bu yıl en çok verdiğimiz sandalet ayakkabılar oluyor. Vatandaş artık günlük hayatında daha rahat ayakkabı tercih ediyor” diye konuştu.

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim